Autor: Informer.rs

21.08.2023.

13:49

Foto: EPA Images

Sport

Šok za Argentince! Ne idu na Olimpijske igre!

Neće "gaučosi" igrati na predstojećem Mundobasketu, a nećemo ih gledati ni na Olimpijskim igrama 2024. Košarkaši Argentine neprijatno su iznenadili svoje navijače, pošto su izgubili od Bahama rezultatom 82:75 u finalu pretkvalifikacionog turnira za najveće sportsko takmičenje.

Selekciji iz Južne Amerike nije pomogao ni doskorašnji tandem Crvene zvezde - Fakundo Kampaco i Luka Vildoza. Omaleni plejmejker i novi član madridskog Reala imao je učinak od 14 poena i čak 17 asistencija, dok pojačanje Panatinaikosa nije ni ulazio sa klupe u igru.

S druge strane, Bahame je predvodio trio iz NBA lige - Erik Gordon i Deandre Ejton iz Finiksa i Badi Hild iz Indijane. Gordon je bio odličan tokom celog turnira, a protiv "gaučosa" je dao 27 poena. Ejton je stao na deset, ali je imao čak 21 skok, dok je Hild ubacio 15 koševa, ali i sedam izgubljenih lopti.

Selekcija ove male ostrvske države napravila je veliki uspeh i obezbedila učešće na kvalifikacionom turniru za OI u Parizu. Zanimljivo, Bahami bi mogli uskoro da dobiju još jedno veliko pojačanje iz NBA, a to je Kaj Džons, mladi centar Šarlota.