Autor: Informer.rs

23.08.2023.

12:16

Foto: Starsportphoto

Sport

Muka mi je od mučenja Jokića! Izjava legende odjekuje Srbijom!

Bivši dugogodišnji član stručnog štaba naše reprezentacije stao je u odbranu najboljeg srpskog košarkaša, koji je već nedaljma na meti jer ne igra na Svetskom prvenstvu. Nikoliću se sve to malo smučilo.

- Muka mi je od "mučenja" Nikole Jokića. Čovek je umoran, iscrpljen dugom NBA sezonom. Pa, jel igrao u Kini 2019, pa prošle godine na Evropskom prvenstvu… I u prošlosti su otkazivali, pa šta. Niko se ne tera u nacionalni dres. I šta znače prozivke da nisi patriota ako se ne odazoveš selektoru - rekao je u intervjuu za Sport klub Miroslav Nikolić.

Nikolić je protiv igranja stranca u reprezentaciji.

- A neki pominju stranca u srpskoj reprezentaciji, pa njega bi platili. Bolje bi nam bilo da se vratimo na sistem premija (igrači i stručni štab) kao nekada. Vremena se menjaju. Lično i trenerski, ne želim stranca u dresu Srbije. 

Informer

Iskusni trener veruje da Srbija, iako oslabljena, ima kvalitet za medalju na Svetkom prvenstvu.

-  Imamo odličnu ekipu, bez obzira na otkaze i povrede. Sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Milutinovim, kao iskusnim predvodnicima, kvalitet za medalju  - rekao je Nikolić, koji je kao pomoćni trener sa nacionalnim timom osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1998. godine i srebrnu 2014. godine, ima po zlato (1997) i srebro (2017) sa Evropskih prvenstava, kao i dva druga mesta na Olimpijskim igrama (1996, 2016).