Autor: Informer.rs

23.08.2023.

14:45

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kod Ivanovića je samo Šved bio srećan! Reči Amera su muzika za uši zvezdaša

Crvena zvezda želi ruskog košarkaša, pregovori su u toku, navijači s nestrpljenjem čekaju dolazak Rusa na "Mali Kalemengdan.

Okupirali su mu Istangram, zovu ga da dođe u Zvezdu, pa je on potpalio vatru jednim komentarom. Takođe, važan adut u dovođenju Rusa u Beograd mogao bi da bude trener Duško Ivanović. Iskusni stručnjak već je radio sa Švedom dok je sa klupe vodio Himki.

Bili su zadovoljni međusobnom saradnjom, a Ivanović je i u poslednjem mandatu u Baskoniji uputio poziv ruskom beku. Želeo ga je opet u timu, ali do dogovora nije došlo. Da su sjajno funkcionisali potvrdio je i Džejkob Pulen, koji i nije oduševljen srpskim trenerom.  

Informer

- Duško je najgori trener za kojeg sam ikad igrao. Nije me želeo u timu tokom čitave sezone, iako nisam prekršio pravila ili uradio nešto loše. Samo me je sklonio. Voleo bih da nikad nisam potpisao da igram za njega. Cele sezone nije imao kontrolu nad timom, samo je pustio Šveda da radi šta hoće i šutira 30 puta po utakmici. Nijedan drugi igrač u timu nije bio srećan što je ovde - rekao je svojevremeno Džejkob Pulen.

Šved je karijeru počeo u redovima CSKA, bio je na pozajmicama u Himkiju i Dinamu kao mladić, da bi se onda preselio u Ameriku gde je igrao za Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork. Vratio se u Rusiju 2015. godine, a potom u narednih šest sezona igrao za Himki.