Autor: Informer.rs

24.08.2023.

14:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Nisu smeli da ga ljute! Pešić pobedio košarkaše u stonom tenisu (VIDEO)

"Orlovi" su spremni za start, a imaju vremena i malo da se opuste pred prvu utakmicu sa Kinom u subotu (14.00, RTS).  

Kako se moglo videti na snimku koji je objavljen na Tviteru i Instagramu Košarkaškog saveza Srbije igrači našeg tima su igrali stoni tenis između sebe, a pobednik će iznenaditi sve. Ni manje ni više, nego selektor Svetislav Pešić, koji je odavno zagazio u osmu deceniju života.

Pešić je u finalu bio bolji od Stefana Jovića, dok je u poslednjem poenu sve oduševio kada je smečovao lopticu i tako pobedio reprezentativnog plejmejkera. Jović se kasnije našalio da nije hteo da ljuti selektora:

"Imamo trening za sat, da ge ne ljutimo", našalio se Jović.

Informer

FIBA Svetsko prvenstvo u košarci će se održati u Indoneziji, Japanu i na Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine. Ovo će biti 19. izdanje Svetskog prvenstva u košarci, a prvi put će se održati u tri zemlje. Tri grada će ugostiti najbolje košarkaše na planeti: Manila (Filipini), Okinava (Japan) i Džakarta (Indonezija).

Naša ekipa takmičenje počinje 26. avgusta, kada od 14 časova igra sa Kinom, u istom terminu 28. avgusta je duel sa Portorikom, a dva dana kasnije utakmica sa Južnim Sudanom od 10 časova. "Orlovi", ukoliko se plasiraju u drugu fazu, u šta smo uvereni, se ukrštaju sa grupom A u kojoj su Angola, Dominikanska Republika, Filipini i opet ta Italija.