Autor: Informer.rs

24.08.2023.

14:59

Foto: KSS

Sport

Stigli "orlovi!" Pešić: Spremni su kao zapete puške! (VIDEO)

Naši momci prekosutra od 14.00 po našem vremenu (RTS 1, Sport klub 1) igraju meč prvog kola protiv Kine, koju sa klupe predvodi selektor Svetislav Pešić.

Ekipa se prvi put pojavila u Araneti Koloseum gde će nastupati, a nakon konferencije, od 15.00 po našem vremenu, imaju trening.

Informer

 

Najpre se velikom broju srpskih, ali i filipinskih i kineskih novinara obratio kapiten i član Atlante Bogdan Bogdnović.

On je kratko rekao da je veoma srećan, ali mnogo vremena za priču nije imao jer je žurio na trening.

- Uzbuđen sam što sam ovde i srećan, imali smo teške pripreme, ali srećni smo što konačno počinje takmičenje. Znamo šta treba da radimo, spremni smo da počnemo. Igraću na isti način kao u klubu, sa malo više minuta u reprezentaciji, ali slična mi je uloga kao. Malo su drugačija pravila... Mogu da prenesem iskustvo na igrače, želim da se zabave i uživaju, ovo je samo još jedna igra u životu. Pritisak naravno postoji, ali ne treba da se odrazi na igranje
- jasan je Bogdanović.

Reč je preuzeo Svetislav Pešić i naglasio da povrede i mali broj dana za pripremu ne gledaju kao na probleme.

- Očekivanja su uvek velika, iako igrate protiv najboljih ekipa na svetu. Naši ciljevi nas motivišu od prvog dana priprema i želimo da se preko ovog Mundobasketa domognemo Olimpijskih igara. Svako ima neki cilj kojim se vodi... Spremali smo se 28 dana. Nikad dovoljno vremena. Ali, mi to znamo i šta da radimo. O problemu uvek može da se priča, ali to treba uzeti kao izazov, kako i na koji način rešavati takve stuacije. O problemima pričati je suvišno, to nas samo zamara, a ako to pretorimo u izazov, onda je to neka motivacija. To nas je teralo i vuklo napred jer smo razumeli da svaki dan treba da bude iskorišćen na najbolji način. Kao što se moglo videti. čuti i osetiti igrači su dali ogroman doprinos - pun je hvale Pešić bio za "orlove".

On je dodao da je siutacia u timu sada više nego dobra,iako su na početku i tokom priprema imali dosta pehova i ostali bez nekih igrača.

- Pripreme su prošle bez prevelikih povreda, mislim na nepredviđene stvari. Na početku se dešavalo da na neke igrače nismo mogli da računamo i stvarno mi je žao zbog njih. To je prošlost, daj da vidimo šta je sada i šta se sutra dešava. Pripreme su bile dosta dobre i igrači su prihvatili sistem rada. Mi smo tu zbog igrača. Izazov je za sve trenere prilagoditi im se, tačnije tome koliko su spremi fizički i mentalno. Bilo je interesantno rešavati sve te stvari. Sada je utisak da su svi kao zapete puške i da žele da što pre počne prvenstvo - dodao je iskusni stručnjak.

On je potom prokomentarisao i prvog protivnika, reprezentaciju Kine koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

- Kina je veoma dobro pripremljena ekipa, Saša je za kratko vreme postavio jasne zahteve i vidi se da je uložen ogroman rad. Ta utakmica je bila njihova onako, ne bih je previše ocenjivao, više bih se bavio svojom ekipom... Protiv nas je bila baš jaka utakmica, ušli su sa malo velikih respektom, ali su onda pokazali jaku timsku, agresivnu odbranu kada su se opustili. I nama je taj meč koristio da osetimo prvog protivnika - kaže popularni Kari.

Jugoslavija je pre 45 godina u Manili postala prvak sveta, ali nije bio raspoložen selektor preterano da priča o tome.

- Daleka prošlost, svi se sećamo tog fantastičnog uspeha sa sjajnom generacijom i profesorom Nikolićem kao selektorom. Šta da vam kažem, volite da pričamo o prošlosti, ali nisam baš dobar sagovornik kada je to u pitanju.

Sa osmehom na licu je Kari ipak napustio konferenciju, upitan za stoni tenis koji je igrao sa Stefanom Jovićem.

- Dobri su, ali moraju još više da rade, na tehnici, bekhendu, forhendu... Nije lako igrati protiv nekog ko je odavno prošao tu školu - rekao je Pešić i otišao na trening.