Autor: Informer.rs

24.08.2023.

16:08

Foto: Starsportphoto©

Sport

Peković uz reprezentaciju uprkos srčanom udaru! (VIDEO)

Kao grom iz vedra neba danas je stigla informacija da je slavni NBA as, a danas predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore - Nikola Peković, pre dva meseca doživeo srčani udar. Legendarni centar imao je sreće pošto se radilo o blažem obliku, ali je nekoliko dana nakon zdravstvenih problema proveo na Institutu za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje". 

Nije se Peković od tada pojavljivao u medijima uprkos činjenici da se Crnogorci pripremaju za predstojeći Mundobasket, a na Instagram stranici Košarkaškog saveza objavljen snimak na kom se vidi i bivši centar crnogorske reprezentacije. 

Crnogorci su pre četiri dana igrali poslednji pripremni meč uoči starta Svetskog prvenstva, rival je bila reprezentacija Filipina, a među prisutnima u dvorani je bio i Nikola Peković. Na snimku se nekoliko puta vidi u pozadini, dok njegovo detaljno zdravstveno stanje nije poznato. 

Nikola Peković je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Atlas, Partizan, Panatinaikos i Minesotu, a karijeru je završio 2017. godine. On je nakon karijere priznao da je imao brojnih problema sa povredama, ali i da je koronavirus ostavio posledice na njegovo zdravstveno stanje.