Autor: Informer.rs

24.08.2023.

19:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Smailagić zbog pecanja propušta Mundobasket

Projektovan je Alen Smailagić kao jedan od važnih aduta u sastavu Svetislava Pešića za predstojeći Mundobasket. Nakon brojnih otakaza centar Partizana iskočio je u prvi plan, a onda je iznenada morao da napusti nacionalni tim zbog bolesti. 

Smailagić je "pokupio" virus, izgubio je osam kilograma, nije mogao da trenira i potpuno je ispao iz forme. To je razlog zbog kog je Svetislav Pešić morao da ga "precrta", a sada je poznato kako se centar crno-belih razboleo. 

- Ne znaju ni doktori, sumnjaju na virus Zapadnog Nila. Pošto volim pecanje, a to prenosi komarac. Ali, ne zna se još uvek... Volim da pecam između Barande i Opova da se zavučem u šumu, tamo imam svoj mir. Izgubio sam 7-8, možda devet kilograma, ali dobro, to se polako vraća. Željko, Aca i Bogdan imaju plan za mene tokom priprema za sezonu. Trebalo bi da vratim kilažu, ali nije puno, vratiće se to za mesec dana - rekao je Alen Smailagić. 

Centar Partizana pridružio se treninzima prvog tima, ali će mu biti potrebno makar dve nedelje kako bi uhvatio ritam i počeo da trenira punim intenzitetom.