Autor: Informer.rs

25.08.2023.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Avramović pred start Mundobasketa: Pristup je najvažniji! (VIDEO)

Već tri dana reprezentacija Srbije nalazi se u Manili gde je očekuje početak Svetskog prvenstva u košarci. Izabranici Svetislava Pešića stigli su nešto ranije na odredište kako bi se što bolje adaptirali na uslove, a Aleksa Avramović ističe kako jedva čeka početak Mundobasketa. 

- Nije problem sparina nego gužva. Preko sat vremena smo putovali do arene, ali uslovi su izvanredni. Tu smo u hali gde ćemo igrati prvu fazu prvenstva, prelepa je, biće sjajna atmosfera - rekao je Aleksa Avramović. 

Srbija je smeštena u grupu sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, a Avramović ističe da će pristup biti najvažniji za dobar rezultat. 

- Igrali smo protiv dve od tri ekipe u grupi i ubedljivo slavili, spremni smo, ali Svetsko prvenstvo je druga priča. Pobedili smo Kineze pre par dana, pristup mora da bude isti ili veći da bi postavili standard na startu takmičenja. Intenzivno smo trenirali od početka, imali smo dobre provere, turnir u Kini nam je prijao da se adaptiramo na vremenske uslove, zonu i ostalo. Uslovi su nam sjajni - dodao je plejmejker reprezentacije Srbije. 

Nije želeo Avramović da priča o sopstvenom osećaju uoči Svetskog prvenstva već je istakao da su svi silno motivisani da ostvare što bolji rezultat. Košarkaš Parizana je dodao i to da je dobro što će najteži rival u grupi biti prva provera na Mundobasketu. 

- Sveži smo, odmorni i motivisani. Dobro je što ćemo na startu igrati protiv Kine, znamo šta nas čeka, igraju agresivnu odbranu, na ivici faula. Pretukli su Bogdana prošli put, šutirao je penale, ali mislim da je to bilo malo koliko su ga udarali. Nismo kukali, adaptirali smo se, ulazili snažnije u kretnju. Pristup je važan, ostalo lakše dolazi - jasan je Avramović.