Autor: Informer.rs

25.08.2023.

11:55

Foto: EPA

Sport

Finci pretili, ali nisu uspeli da naprave iznenađenje!

Košarkaši Finske su odličnom igrom u prvoj četvrtini delovali kao više nego ravnopravan rival favorizovanoj Australiji, ali su "kenguri" ipak opravdali ulogu jednog od glavnih favorita za neku od medalja na prvenstvu.

Glavno oružje Finske bio je, potpuno očekivano, košarkaš Juta Džeza Lauri Markanen. Upravo je on predvodio selekciju Lasija Tuovija tokom vođstva čitavim tokom prve četvrtine.

Informer

Lauri Markanen

Sredinom drugog dela, Australija je sve više "topila" prednost, da bi do poluvremena prešla u vođstvo na krilima sjajne igre Dantea Egzuma i Džoša Gidija.

Nastavak je obeležila znatno sigurnija igra Australije i konstantna dvocifrena prednost. Finci su delovali zbunjeno suočeni sa agresivnom odbranom i ubitačnim kontra-napadima rivala. 

Jednog trenutka, prednost Australijanaca se popela i na +20 i tada je bilo jasno da Finska nema snage za iznenađenje na startu Svetskog prvenstva.

Poenterski najraspoloženiji u pobedničkom sastavu bio je Peti Mils sa ubačenih 25 poena, dok je Džoš Gidi dodao 14, a sa druge strane prednjačio je Lauri Markanen sa 19 postignutih koševa.

Informer

Peti Mils

Australiji predstoji meč sa ekipom Nemačke, što će biti jedan od derbija drugog kola, dok će Finci šansu za pobedu tražiti protiv domaćeg Japana.

GRUPA E

25. avgust 
Finska - Australija 72:98
Nemačka - Japan 14.10

27. avgust
Australija - Nemačka 10.30
Japan - Finska 14.10

29. avgust
Nemačka - Francuska 09.30
Australija - Japan 13.10