Autor: Informer.rs

25.08.2023.

17:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

Entoni Tauns pričao o Srbiji: Bogija obožavam, nadam se da ćemo biti rivali! Spomenuo i Jokića

Napravila je reprezentacija Dominikane krupan korak ka plasmanu u drugu fazu Mundobasketa pošto su savladali direktnog konkurenta za prva dva mesta - Filipine. Jedan od najzaslužnijih za to je Karl Entoni Tauns koji je sa "dabl-dabl" učinkom predvodio svoju ekipu do pobede 87:81. 

Upravo je as Minesote privukao najviše pažnje nakon utakmice, a budući da bi u drugoj fazi mogao da bude rival Srbije, naravno morao je da govori i o selekciji Svetislava Pešića. 

- Ne znam dali ćemo igrati protiv Srbije, ali voleo bih to. Došao sam da se takmičim protiv najboljih. Obožavam Bogija (Bogdanovića). Izuzetno je talentovan, sjajna je stvar za NBA ligu što imamo takvog momka koji ima kvalitet - rekao je Karl Entoni Tauns. 

Iako Nikola Jokić nije među reprezentativcima Srbije, as Dominikane govorio je i o novom NBA šampionu koji mu je ljuti rival tokom poslednjih godina. 

- Sve ono što sam rekao za Bogdana, važi i za Jokića. Neverovatan je. Pozdravljam ga, i čestitam mu na svemu što je uradio. Biti šampion u NBA ligi je neverovatan uspeh. Svaka čast i njemu i Denveru. Godinama se borim protiv njega, skoro svakodnevno jer smo u istoj diviziji. Sjajan igrač - podvukao je centar Dominikane.