Autor: Informer.rs

26.08.2023.

14:05

Foto: AP/Photo

Sport

Holand posle ludnice u Manili spomenuo Nedovića i Partizan!

Portoriko je bio na ivici poraza u Manili, gubio je celu utakmicu, ali je u završnici uspeo da preokrene i slavi nakon drame. 

Nije favorit uspeo da privede utakmicu kraju tokom 40 minuta, ušlo se u produžetak i na kraju je Portoriko slavio.

Nakon što je Romero promašio oba slobodna bacanja na 0,3 do kraja, ušlo se produžetak, gde su se bolje snašli Portorikanci i na kraju su trijumfovali.

Bivši košarkaš Crveve zvezde, Džon Holand, nije krio zadovoljstvo.

- Srećan sam što smo pobedili, ovo je Svetsko prvenstvo i sve je moguće. Ekipa je pokazala da ima srce, utakmica je bila haotična, gubili smo, vraćali smo se, mnogo izgubljenih lopti… Nismo odigrali najbolje, ali na ovakvim turnirima je najvažnije pobediti. Jedna po jedna utakmica -  rekao je Holand.

Upitan je da li je ovo najluđa utakmica u kojoj je bio akter:

- Morala bi biti jedna od luđih. Utakmica je bila luda, dugo smo zaostajali, rolerkoster emocija i pobediti na takvoj utakmici je sjajan osećaj. Ne znam da li je bila luda završnica kao protiv Partizana, kada smo gostovali i kada je Nedović pogodio šut za pobedu, to je bilo prilično ludo. 

Ovo je sjajno iskustvo za nas, zato i igramo - kazao je Holand.

Otkrio je da je pričao sa Ognjenom  Dobrićem i Filipom Petruševim.

- To su moji saigrači, pričao sam, ali do ovog susreta smo brinuli samo o Južnom Sudanu. Sada moramo da se regrupišemo, moramo da igramo bolje ako hoćemo da igramo protiv Srbije. Videli smo to i na pripremnoj utakmici, moramo mnogo bolje od toga. Mislim da smo sada bolje pripremljeni.