Autor: Informer.rs

26.08.2023.

15:47

Foto: Starsportphoto

Sport

"Orlovi" razbili Saletove Kineze! Šta je sa Petruševim? Izašao i nije se vratio!

Ništa drugo osim pobede "orlova" protiv selekcije koju vodi naš Aleksandar Đorđević (debakl mu pokvario rođendan) se nije ni očekivalo, ali ubedljiv trijumf je ostao u senci povrede zgloba Filipa Petruševa, koji je napustio teren u 15. minutu i više se nije vraćao u igru. 

Izabranici Svetislava Pešića opravdali su ulogu favorita na startu Svetskog prvenstva u Manili, a sledeći meč će igrati već u ponedeljak sa Portorikom (14 časova po našem vremenu), koji je u dramatičnom meču posle produžetka pobedio Južni Sudan 101:96.

Po 14 poena su postigli Bogdanović i Marinković, a poen manje je ubacio Ristić. Dvocifreni su bili Milutinov sa 11 poena i Avramović sa 10. Svih 12 igrača se upisalo u listu strelaca.

U timu Kine najefikasniji su bili Rui Džao sa 17 i Đi Džou sa 12 poena.

Početak meč u dvorani "Araneta" pred oko 10.000 gledalaca pripao je Kinezima koji su poveli 5:0. Nalet rivala prekinuo je Milutinov, a Srbija se vratila trojkom Bogdana Bogdanovića. Usledili su minuti dobre igre našeg tima, nova trojka kapitena za 10:9, onda je Jović poentirao, ali nije iskoristio 2+1.

Informer

 

Ide trojka Đorđevićevih pulena, a onda su "orlovi" počeli da ubrzavaju. Trojka Marinkovića za najveću razliku srpskog tima 23:14 i Sale Nacionale je morao da traži tajm aut. Posle tajm auta videli smo nove Bogdanove minijature za kraj prve deonice koju su naši momci dobili 25:14.

Druga četvrtina počela je trojkom Kine koja je smanjila na 25:17. Potom se u strelce upisuje i Petrušev, a novi košarkaš Filadelfije posle penala poentira i polaganjem za plus 12.

I onda u 15. minutu trenutak za brigu. Petrušev je stao na petu košarkaša Kine i izvrnuo zglob. Pokušao je da nastavi, ali nije mogao.

Zatražio je izmenu, pa je u igru ušao Milutinov. Lekarski tim "orlova" daće odgovor da li je ozbiljnija povreda u pitanju.

Informer

 

Gudurić i Davidovac pogađaju trojke za Srbiju i plus 17 - 43:26.

U finišu ovog dela igre sigurna igra Karijevih "orlova", kockice su se složile i prednost naše reprezentacije otišla je na plus 20.

Na kraju prvog poluvremena 55:34, Srbija je stigla do velike prednosti za 20 minuta. Brinula je samo situacija sa Filipom Petruševim, koji je morao da izađe sa parketa.

U drugom poluvremenu raspucali su se košarkaši Srbije. Sve je "ulazilo" našim košarkašima, pogađali su iz svih pozicija i deklasirali nejakog rivala.

Na kraju treće četvrtine bilo je čak 30 razlike za Srbiju.

Ni u poslednjoj deonicisrpski košarkaši nisu popuštali, naprotiv, nastavili su da "trpaju" Kineze.

Igra mačke i miša u pravom smislu reči. Na kraju, 42 razlike 105:63.