Autor: Informer.rs

26.08.2023.

18:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Jović nakon sjajnog debija na Mundobasketu: Tu sam da igram odbranu i pokažem šta mogu!

Bolje nije moglo da počne - Srbija je u laganom ritmu došla do pobede na startu Mundobasketa, upisala ubedljiv trijumf protiv Kine i najavila visoke domete na planetarnoj smotri. Tokom priprema Nikola Jović najavio je da će biti važan adut Svetislava Pešića na Filipinima, a to je potvrdio i u prvom kolu. 

Jović je protiv Kine imao najveću minutažu, proveo je 24 minuta na parketu i za to vreme upisao devet poena, tri skoka i dve asistencije. 

- Izgledalo je dobro. Pokazali smo da smo bolji. Možda samo malo slabije ušli na početku, ali pokazali smo zube i da smo favoriti. Oni su igrali malo agresivnije, nije to toliko loše. Tako igraju šta da radimo - rekao je Nikola Jović. 

As Majamija je najmlađi u sastavu Srbije na ovom Mundobasketu, ali je svestan svoje uloge i spreman da pruži sve ono što od njega traži selektor Svetislav Pešić. 

- Tu sam da igram odbranu, što sam pokazao koliko sam mogao. Dva šuta koja nisam dao, ali u tranziciji u prodru mislim da stvarno mogu da pomognem. Gledali smo meč između Portorika i Južnog Sudana, videli smo da nije bila laka utakmica. Spremićemo se dobro za njih i to je to - dodao je reprezentativac Srbije.