Autor: Informer.rs

27.08.2023.

20:26

Foto: Tanjug

Sport

Italijani se setili Evrobasketa: Selektor je uradio isto protiv Srbije, ali... Tada smo pobedili

Doživela je reprezentacija Italije neprijatno iznenađenje u drugom kolu Mundobakseta. Dominikanska Republika je u triler završinici savladala Italijane, a ponovo je "glavna zvezda" bio selektor Đanmarko Poceko koji je u finišu druge četvrtine isključen zbog dve tehničke greške. 

Jasno je, Italijani su teško podneli poraz, posebno što bi on mogao da im zakomplikuje status u nastavku takmičenja. Marko Spisu, ipak, ističe da ekipa mora da se podigne kako bi u poslednjem kolu slavila protiv Filipina i izborila plasman u drugi krug takmičenja.

- Lepo je sve na Filipinima, neverovatna je zemlja, volimo da igramo ovde, ali danas smo izgubili. Ovo nam je težak poraz za nas, ali moramo da nastavimo dalje i da vidimo naše greške i da ispravimo sve i da pobedimo protiv Filipina - rekao je Spisu. 

Utakmica protiv Dominikanske Republike vratila je sećanja na prošlogodišnji duel Srbije i Italije na Evropskom prvenstvu. Poceko je tada takođe isključen, ali je tim gestom uspeo da "oživi" svoje izabranike koji su na kraju savladali Orlove u osmini finala Evrobasketa. 

- On je emocionalan, kao protiv Srbije, ali danas smo izgubili. Želeo je da bude bliže nama, ali moramo da nastavimo dalje - podvukao je Italijan.