Autor: Informer.rs

28.08.2023.

20:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

Deng pred Srbiju: Oni su favoriti za titulu!

Pre samo 20 godina Južni Sudan nije postojao na geografskoj karti sveta, a danas je reprezentacija te zemlje upisala veliku pobedu na Svetskom prvenstvu pošto je u drugom kolu grupne faze savladala Kinu i tako došla do istorijskog trijumfa na Mundobasketu. 

Jedan od najboljih igrača u sastavu Južnog Sudana bio je Majok Deng koji je nakon utakmice sumirao utiske, ali i najavio duel protiv Srbije koji je na programu u sredu. 

- Dugo čekamo ovu pobedu, sjajan osećaj, ali nećemo stati. Jedva čekamo narednu utakmicu, hoćemo još pobeda. Mi smo kao braća, volimo jedni druge, igrali smo se od kako smo deca, to se prenosi na teren. Ne mogu da objasnim koliko ovo znači za našu državo, cela zemlja je gledala, sada će nova generacija početi da trenira košarku - poručio je Majok Deng za "Sportklub". 

U narednom kolu rival Južnom Sudanu biće reprezentacija Srbije, a snažni Afrikanac imao je samo reči hvale o selekciji naše zemlje. 

- Sjajan tim, istinska košarkaška velesila. Moramo da se odmorimo i spremimo za taj meč. Srbija je jedan od favorita za titulu, mnogo igrača iz Srbije znam, Bogdan Bogdanović igra u NBA ligi, zaista su izvrsna ekipa - podvukao je reprezentativac Južnog Sudana.