Autor: Informer.rs

28.08.2023.

19:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Prve informacije o Avramoviću - ovo je čekala cela Srbija!

Ostala je Srbija maksimalna nakon dva kola na Mundobasketu pošto je četa Svetislava Pešića savladala Portoriko u Manili sa 94:77. Ipak, senku na drugi trijumf bacila je povreda Alekse Avramovića koji je srediom poslednjeg kvartala zbog problema sa skočnim zglobom otišao put svlačionice. 

Na konferenciji za medije Svetislav Pešić istakao je kako preciznih informacija o stanju srpskog reprezentativca još uvek nema, ali prema pisanju "Kurira" reč je o blažoj povredi. 

Plejmejker Partizana biće spreman za nastavak Svetskog prvenstva budući da je reč o uganuću zgloba. Ipak, moguće je da Avramović neće biti u sastavu za duel protiv Južnog Sudana u okviru poslednje utakmice grupne faze iz predostrožnosti. 

Slično je stručni štab Srbije uradio i sa Filipom Petruševim koji je doživeo nezgodnu povredu protiv Kine u prvom kolu. Centar Filadelfije juče nije trenirao, danas je u civilu pratio duel protiv Portorika, ali se očekuje da i on bude spreman za narednu fazu Mundobasketa. 

Poslednji meč u grupnoj fazi Srbija igra u sredu protiv Južnog Sudana, a izabranici Svetislava Pešića su sa dve pobede u grupi obezbedili mesto u narednoj rundi takmičenja gde ćemo se ukrstiti sa grupom A koju čine Italija, Angola, Dominikanska Republika, kao i Filipini koji nemaju ni teoretske šanse za plasman u narednu rundu takmičenja.