Autor: Informer.rs

28.08.2023.

22:40

Foto: AP/Photo

Sport

Hit! Poslušajte tajm-aut Crne Gore o kojem bruji Mundobasket! (VIDEO)

Velike ambicije ima selekcija Crne Gore na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, a to potvrđuje sjajnim igrama i ubedljivim pobedama. Prvo je pao Meksiko 91:71, a zatim i Egipat 89:74.

Međutim, selektor "sokolova" Boško Radović nije bio zadovoljan pristupom, tačnije, opuštanjem svojih košarkaša u jednom trenutku susreta sa košarkašima Egipta, a njegov govor na tajm-autu je sve nasmejao do suza.

"Ajde da privedemo ovo kraju. Kako vidimo 15 razlike na semaforu krećemo sa nekim idejama i šutevima koje nikada nisam video", rekao je Radović u želji da "trgne" svoje košarkaše.

Naime, do opuštanja je došlo u poslednjoj deonici, kada je Egipat, posle loših rešenja Crnogoraca, napravio seriju od 7:0 i tako primorao Radovića da "očita bukvicu" svojim koašarkašima.

Nesumnjivo će maksimalan pristup biti potreban njegovoj ekipi ukoliko žele sa prve pozicije da krenu u dalje doigravanje. Izuzetno je težak posao pred njima sutra od 14.30 kada će snage odmeriti sa, takođe neporaženom, ekipom Litvanije.

Informer

Nikola Ivanović i Nikola Vučević predvodili Crnu Goru protiv Egipta

Biće to direktna borba za prvo mesto grupe D, a prvo mesto bi značilo gotovo sigurno izbegavanje ukrštanja sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje će, sva je prilika, biti prve u grupi C. Mnogo "bezbolnija" opcija je suočiti se sa Grčkom koja je trenutno druga u pomenutoj grupi sa favorizovanim Amerima.