Autor: Informer.rs

29.08.2023.

18:32

Foto: Tanjug/AP

Sport

Italijani samouvereni pred Srbiju: Možemo da pobedimo bilo koga!

Bila je Italija veliki favorit u grupi A na Mundobasketu, ali se četa Đanmarka Poceka jedva provukla u narednu fazu takmičenja. Azuri su danas u direktnom okršaju za prolaz nadigrali Filipine i tako prebrodila prvu rundu na Svetskom prvenstvu. 

U narednoj - teži rivali, a jedan od njih biće i Srbija. Treću godinu u nizu Italijani će biti naš protivnik na velikom takmičenju (kvalifikacije za Olimpijske igre i Evrobasket). Prethodna dva puta Azuri su bili uspešniji zbog čega u taboru Italije vlada optimizam pred duel sa Srbijom koji bi trebao da bude na programu u petak. 

- Moramo biti fokusirani meč po meč. Sigurni smo da možemo pobediti bilo koga, međutim ukoliko ne budemo igrali našu košarku možemo i izgbuiti od bilo koga. Mislim da nije bitno što smo pobedili u poslednja dva susreta jer govorimo o protekle dve godine. Ove godine je to drugačiji tim i to može biti potpuno drugačija utakmica - izjavio je Akile Polonara.

Reprezentativac Italije bio je zadovoljan reakcijom ekipe nakon poraza od Dominikanske Republike, ali ističe da sve što se desilo u prvoj fazi više nije bitno. 

- Da, naravno, ovo je bila važna utakmica za nas i važna pobeda za prolaz u drugu fazu. I sada mi imao još dva tečka meča u kojima tražimo pobedu. Pre svega ćemo uživati noćas i od sutra ćemo početi da razmišljamo o tim utakmicama.