Autor: Informer.rs

29.08.2023.

22:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Košarkaški rat u Turskoj - Vilbekinu i Larkinu oduzeti pasoši!

Oglušili su se Šejn Larkin i Skoti Vilbekin na poziv selektora Ergina Atamana, odnosno, odlučili da ovog leta ne brane boje Turske tokom pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Navuklo je to gnev na američke košarkaše, a posledice će osetiti u narednim mesecima. 

Pre svega, Turci su im izrekli suspenziju od pet mečeva u domaćem šampionatu, obojica će morati da plate kaznu od 3.000 evra, a pored toga - oduzeti su im pasoši. Doduše, ne fizički, ali se više u turskom prvenstvu neće računati kao domaći igrači, oduzeto im je pravo nastupa za reprezentaciju, a posledice toga osetiće i klubovi. 

Navodno, odluka je doneta zbog informacija da su Fenerbahče i Efes rešili da im zabrane nastup za reprezentaciju ovog leta. 

Šejn Larkin se pobunio zbog odluke Turaka, istakao da nije mogao da igra zbog povrede i klub je stao uz njega. Sa druge strane - Skoti Vilbekin, nije se javljao na pozive selektora budući da nije želeo da igra za reprezentaciju, a i on je dobio podršku svog kluba. 

Razlog za nezadovoljstvo Turaka leži u činjenici da su poraženi u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre koje su sami organizovali. Neće biti u Parizu naredne godine, propuštaju i ovogodišnji Mundobasket, a nisu se proslavili ni na Evropskom prvenstvu prošle godine...