Autor: Informer.rs

30.08.2023.

12:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Jović: Nisam mogao da pogodim, a onda mi je prišao Bogdan (VIDEO)

On je postigao 25 poena uz tri asistencija i dva skoka, ali je imao impresivan šut iz igre i samo jedan promašaj. Jović je imao najveći indeks korisnosti na meču, čak 34, pa je s pravom poneo epitet igrača utakmice.


- Ide mi dobro, igrači me dobro pronalaze i ja to koristim te otvorene šuteve. Takođe, poentiram u kontri i to je to. Bilo je šuterski moje veče, ne mogu da kažem da sam zvezda jer ima mnogo iskusnijih i zrelijih igrača od mene i rade sjajan posao. Na primer, igrači kao Stefan Jović koji me je našao svaki put kad sam bio sam - uz osmeh kaže mladi reprezentativac.

Jović je, bez dileme, najveće otkrovenje u našem timu, budući da igra "kao mator" iako je debitant na velikim takmičenjima.


- Ne znam odakle dolazi to samopouzdanje i to da igram "kao mator"... Zapravo, znam koliko sam naporno radio da bih došao do ovog nivoa, uvek sam verovato u sebe i verovaću i dalje. Posle prve utakmice kad sam šutirao 0/2 za tri poena, prišao mi je Bogdan Bogdanović i rekao - nastavi da šutiraš! Nastavio sam to da radim i eto, sad pogađam - dodaje igrač Majamija.


Srbija je takmičenje u prvoj fazi Mundobasketa završila sa sve tri pobede, a u drugoj rundi boriće se u grupi sa Italijom i Dominikanskom Republikom. Prvi rival, već za dva dana, biće "azuri".


- Nije bilo lako na terenu, igraju fizički jako, znali smo da će tako da izgleda, ali držali smo sve pod kontrolom. Inicirao je trener da zadržimo agresivnost tokom celog meča i tako je i bilo. Dobra hemija u timu, u svlačionici, dobro izgledamo na terenu i nadam se da će to da se prenese u sledeći krug. Igramo svaku utakmicu sa ciljem da pobedimo. Bićemo spremni za Italijane i nadam se pobedi - podvlači Jović.