Autor: Informer.rs

30.08.2023.

13:44

Foto: EPA

Sport

Evo šta čeka Srbiju! Sada se sve zna!

Srbija je bez ikakvih problema porazila Kinu, Portoriko i Južni Sudan i kao prvoplasirana selekcija otišla u narednu rundu, a u duelima protiv ozbiljnijih protivnika od dosadašnjih jasno će se videti od kakvog materijala smo satkani.

Poznato je i kada će i sa kim naš nacionalni tim igrati u drugoj fazi.

Petak, 1. septembar: Srbija - Italija
Nedelja, 3. septembar: Srbija - Dominikanska Republika

Informer

Važno je istaći da se bodovi iz prve i druge faze sabiraju i dve najbolje selekcije odlaze u četvrtfinale gde prvoplasirani ide na drugoplasiranog iz grupe J koju čine Sjedinjene Američke Države, Litvanija, Crna Gora i Grčka/Novi Zeland.

Informer

Ukoliko Srbija prođe kao prvoplasirana izbegava Sjedinjene Američke Države u četvrtfinalu i to znači da bi eventuelni duel protiv SAD mogla da ima jedino u finalu Mundobasketa!

Ipak, ukoliko naša selekcija bude drugoplasirana, igraće protiv Amerike, koja će najverovatnije biti ispred Litvanije, Grčke/Novog Zelanda i Crne Gore.

Dakle, izuzetno je važno odigrati dobro i trijumfovati protiv Italijana u petak, a onda i u nedelju protiv Dominikanske Republike da bi se čekala Grčka, Litvanija ili Crna Gora, koje su svakako bolje rešenje nego Sjedinjene Američke Države.

Konačan spisak timova koji su učesnici ove grupe biće određen posle utakmice Kine i Portorika, u kojem je ekipi Aleksandra Saše Đorđevića za plasman potrebna pobeda ubedljivija od 30 poena razlike.