Autor: Informer.rs

30.08.2023.

16:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kraj za Saleta i Kineze! Šuterska klinika Portorikanaca zapretila Italiji i Dominikani

Stigao je Aleksandar Đorđević kao veliko pojačanje na klupu Kine uoči Mundobasketa. Bivši selektor Srbije pokušao je sa azijskom reprezentacijom da napravi podvig u nezgodnoj grupi sa Orlovima, Južnim Sudanom i Portorikom, ali je od svega ostala samo pusta želja. Kinezi su eliminisani sa Svetskog prvenstva nakon tri ubedljiva poraza, pošto ih su ih danas deklasirali i Portorikanci - 107:89. 

Ruku na srce, nije Aleksandar Đorđević mogao ni više, daleko su Kinezi od krema svetske košarke i 16 najboljih na planeti, pa ih do kraja Mundobasketa očekuje razigravanje od 17. do 32. mesta. Bila je ekipa srpskog trenera ravnopravan takmac Portorikancima samo u prvom poluvremenu, a kada je njihove rivale krenuo šut sve je bilo gotovo. 

Informer

 

Početom druge deonice prednost Portorika je već iznosila deset razlike, a nakon dve trojke Stivena Tompsona pitanje pobednika je bilo rešeno. Ostala je dilema sa kolikom će razligom Kinezi danas izgubiti. 

Sa druge strane, uprkos pobedi Portoriko je pokazao mnoge mane u svojoj igri zbog čega zadovoljno trljaju ruke Dominikanska Republika i Italija. Rivali Portorikanaca u narednoj fazi takmičenja. Prvi meč igraće protiv Dominikanaca u petak, dok je u nedelju na redu Italija. 

Najefikasniji je očekivano bio Tremont Volters sa 22 poena,imao je i šest asistencija, Kristofer Ortiz je dodao 13, Tompson 11, dok su na drugoj strani odskočili Rui Žao sa 16 i Đivei Žao sa 14.