Autor: Informer.rs

31.08.2023.

04:15

Foto: fiba

Sport

Šok u Manili! Srpski reprezentativac hitno operisan!

Informer

 

U pitanju je Boriša Simanić koji je u finišu jučerašnjeg meča protiv Južnog Sudana zadobio udarac u bubreg i za njega je takmičenje završeno.

Izabranici selektora Svetislava Pešića pobedili su afričku selekciju u poslednjem kolu B grupe i plasirali se u drugu fazu, ali je nakon meča usledila prava drama.

Košarkaški savez Srbije uspeo je da sakrije od javnost da je Boriša hitno prevezen u urgentni centar u Manili kako se ne bi dizala panika u javnosti.

On je operisan zbog udarca u bubreg koji je zadobio, a kako je Savez saopštio, sve funkcije organa su sačuvane.

"Nakon utakmice za Južnim Sudanom, reprezentativac Srbije Boriša Simanić je zbog povrede završio takmičenje. U duelu ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predelu bubrega. Procena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč.

Odmah po izlasku iz igre, Boriša je upućen na urgentno odeljenje bolnice u Manili, gde je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića i operisan.

Boriša se oseća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu.

Košarkaški savez Srbije, svi reprezentativci i članovi stručnog štaba žele Boriši Simaniću brz i uspešan oporavak!", navodi se u saopštenju.

To znači da je Srbija ostala sa 11 igrača za ovaj Mundobasket, a za sutrašnji meč sa Italijom na startu druge faze, u tim bi trebalo da se vrate Aleksa Avramović i Filip Petrušev.