Autor: Informer.rs

31.08.2023.

09:44

Foto: fiba.com

Sport

Navijači, ne brinite! Nema Jokića, ali su tu "ludaci": Atmosfera je kao nikad!

Informer je izveštavao i sa Evrobasketa prošle godine u Pragu i Berlinu, gde se učešće neslavno završilo već u osmini finala porazom od Italijana.

Tada su "orlovi" otišli na veliko takmičenje uz mnogo veću pompu, pre svega jer je reprezentaciji ukazana i ta čast da centar Denvera Nikola Jokić krene na put po Evropi.

Stvorila se atmosfera kao da Srbija samo treba da se pojavi na Evrobasketu i medalja je tu, ali su ti snovi ubrzo srušeni.

Izveštavati sa tog šampionata bilo je mnogo teže nego sada. Za početak, vođa ekipe Nikola Jokić nijednom nije hteo da priča u miks zoni sa srpskim novinarima, a čak ga ni Svetska košarkaška federacija (FIBA) nije mogla naterati da se pojavi na konferenciji za medije.

Čini se da vođeni njegovim primerom još neki nisu bili uvek raspoloženi za medije, ali treba svakako istaći da su izuzeci postojali i uvek svima izlazili u susret poput Micića, Ristića i Gudurića.

Situacija je sada potpuno drugačija. Kapiten Bogdan Bogdanović, koji na Evrobasketu nije bio prisutan zbog povrede, drži konce u svojim rukama.

S obzirom na to da Informer ne propušta treninge našeg tima, uočili smo da je atmosfera mnogo opuštenija nego 2022, mnogo je više šale, a naši momci neprekidno komuniciraju i čini se da ni kod jednog nema ni trunke sujete, što su svakako dobre vesti pred početak druge faze i sutrašnji duel sa Italijom.

Da nas utisak ne vara potvrdili su i naši košarkaši, još kad su se okupili krajem jula u jednom begradskom hotelu.

Tada je Partizanov Alen Smailagić, koji nažalost nije u timu jer se razboleo od virusa, rekao da je dobra hemija jer je "više ludaka na malom prostoru".

U to smo se ubrzo i sami uverili, a posebnu vedrinu uneo je Majamijev Nikola Jović.

Da je presrećan što prvi put predstavlja svoju zemlju na velikom takmičenju ne sakriva nijednog sekunda, a na treninzima smo takođe videli da je šaljivdžija, a čini nam se da najviše zasmejava mnogo starijeg i iskusnijeg Bogdanovića.

Rasploženje se prenelo i na Svetislava Pešića, koji je razvukao osmeh od uva do uva na jučerašnjoj konfereciji za medije.

Popularni Kari je tom prilikom i rekao da njegovi momci sjajno komuniciraju.

- Mi smo nova ekipa, imamo Bogdana i Stefana Jovića koji su igrali zajedno, ali nisu igrali sa ostalima. Tražimo se, trening je važan, ali je još važnija njihova komunikacija šta vole, a šta ne. Voleo bih da ovako odigraš za mene ili ja za tebe, to treba da govore jedni drugima - rekao je Kari, ali ne kao kritiku, već pohvalu i iz njegovih reči srpski izveštači mogli su zaključiti da komunikacija besprekorno funkcioniše.

Danas oko 12.30 po srpskom vremenu, imaćemo priliku da prisustvujemo kraju treninga naših "orlova", a sa lica mesta prenećemo vam sve novosti na informer.rs.