Autor: Informer.rs

31.08.2023.

13:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Aleksa pred Italiju: Pobedićemo za Borišu i za četvrtfinale (VIDEO)

Košarkaš reprezentacije Srbije Aleksa Avramović (28) poručuje da će reprezentacija Srbije sutra (10.00, RTS 1) dati sve od sebe da se revanšira Italijanima za dva bolna poraza u prethodne dve godine.

Podsetimo, "azuri" su prvo naš tim savladali na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre 2021. godine, a potom i prošle godine na Eurobasketu u osmini finala. Srbija, kao što je poznato, na sutrašnjem meču neće moći da računa na Borišu Simanića, koji je zbog udarca u bubreg operisan i koji je završio takmičenje u Manili.

Informer

Avramović navodi da su sve te stvari samo dodatni motiv da naša ekipa sutra savlada Italiju i tako sebi obezbedi lakši put u završnici Mundobasketa.

- Prvo da istaknem da postoje stvari važnije od košarke. Pre svega to je ova situacija sa Borišom, dobio je udarac koji ga je odvojio od daljeg nastupa na prvenstvu. Ovom porukom želim mu brz oporavak, on je sa nama iako je na oporavku, on je veliki deo tima i deo slagalice i dodatna motivacija za sve ono što nam sledi. Znamo da su nam dužnici, izaći ćemo na teren i zbog Boriše i samih nas i znamo šta nam pobeda donosi. Letećemo na terenu - poručuje Avramović u razgovoru sa izveštačima u Manili.

Informer

Ističe plejmejker Partizana da Italija ima jako specifičan stil košarke, ali da Srbija ima spreman odgovor na to.

- S pobedom nad Italijom smo zvanično u četvrtfinalu, motivacija ne treba da nam bude upitna. Izlazimo protiv njih, izgubili smo dvaput od njih, igraju brzu košarku. Imali smo priliku da se susretnemo sa takvim ekipama, kao što je Portoriko, protiv kog smo odigrali dobro. Isti pristup ćemo imati sutra, sa još većom motivacijom - dodaje Avramović.

I košarkaš Partizana imao je povredu skočnog zgloba tokom turnira, ali se oporavio i potpuno je spreman.

- Noga je odlično, sve vreme sam trenirao - kratko dodaje.

Naglašava iskusni košarkaš da će ključni segment u sutrašnjem meču biti defanzivni skok.

- Mislim da je naša mladost i naša želja ključ svega, mislim da smo u tranziciji najbolji tim na Mundobasketu. Nećemo igrati igru, a ključni će biti defanzivni skok. Nadam se da će funkcionisati. Italija je tim koji zajedno funkcioniše, jasno podeljene uloge, ako nekog treba da izdvajam to je Fontekio, ali su celokupno kao tim dobri - zaključuje Avramović.