Autor: Informer.rs

01.09.2023.

16:32

Foto: AP/Photo

Sport

Dominikanci izgubili od Portorika! Šta to znači za Srbiju?!

Dominikanska Republika je imala pobedu u rukama veći deo susreta, ali je uporni Portoriko uspeo da preokrene i stigne do jako važne pobede!

Srbija je sebi zakomplikovala život porazom od Italije, a stvar je dodatno pogoršala ekipa Portorika predvođena Tremontom Vatersom (37 poena, 11 asistencija).

Informer

Tremont Vaters

Sada, sve četiri ekipe u grupi I imaju učinak od tri pobede i jednog poraza, što znači da trijumf nad Dominikanskom Republikom Srbiji ne garantuje prvo mesto u grupi!

Razlog za izbegavanje drugog mesta u grupi je jasan- niko ne želi duel sa  Sjedinjenim Američkim Državama u naredonoj fazi.

Informer

Karl Entoni Tauns

Ukoliko Italija savlada Portoriko, a Srbija bude bolja od Dominikanske Republike, Italija će biti prva, a "orlovi" drugi. Ukoliko Portoriko i Srbija slave, selekcija Svetislava Pešića će izbeći najbolje plasirani tim Grupe J (zasad Amerikanci) i kao prva ući u četvrtfinale, a Portoriko ide sa drugog mesta. Jasno, poraz od Dominikaske Republike nije opcija, jer nas ostavlja bez borbe za medalju.

Najbolji u ekipi poražene Dominikane bio je NBA zvezda Karl Entoni Tauns sa 24 poena i deset skokova, dok je pobednike predvodio već pomenuti Tremont Vaters sa 37 koševa.