Autor: Informer.rs

01.09.2023.

17:30

Foto: AP/Photo

Sport

Litvanija poslala Grke kući!

Malo ko je davao Litvaniji optimistične prognoze pred početak ovogodišnjeg Mundobasketa, s obzirom na velike probleme sa igračkim kadrom. Izostanci Domantasa Sabonisa, Rokasa Gedraitisa, Lukasa Lekavičijusa i Edgarasa Ulanovasa umnogome su umanjile šansu Litvaniji barem "na papiru".

Informer

Deividas Sirvidis u duelu sa Grčkom

Međutim, izabranici Kazisa Maksvitisa nemaju nijedan poraz i utakmicom sa Sjedinjenim Američkim Državama u nedelju imaju šansu da u četvrtinu finala zakorače kao najbolje plasirana ekipa iz svoje grupe. Tako će se ove dve selekcije u četvrtfinalu sastati sa dva najbolja tima iz naše grupe, u kojoj se situacija prilično zakomplikovala. 

Imali su Litvanci prednost većim delom susreta, a otpor Grka je slomljen sredinom poslednje četvrtine. Poslednji kvartal je ekipa Kazisa Maksvitisa dobila 28:9 i tako u potpunosti razrešila dileme oko pobednika ovog susreta.

Informer

Slavlje igrača Litvanije nakon pobede

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Rokas Jokubaitis sa 19 poena, a jedan manje ubacio je Ignas Brazdeikis.

Za ekipu Dimitrisa Itudisa istakao se naturalizovani Tomas Vokap sa 21 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Ispratio ga je samo saigrač iz Olimpijakosa Janulis Larencakis sa 17 poena.