Autor: Informer.rs

03.09.2023.

16:16

Foto: AP/Photo

Sport

Avramović: Ovo je za Borišu, možemo svakoga da pobedimo! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Manili, pošto je u poslednjem meču druge faze deklasirala Dominikansku Republiku sa 112:79

Srbija je dominirala tokom čitavog meča, a prema rečima Alekse Avramovića, to je trijumf za povređenog saigrača Borišu Simanića, koji je u bolnici nakon što je dobio udarac u bubreg na utakmici prve faze protiv Južnog Sudana.

Informer

Avramović, osim toga, naglašava da Srbija ako odigra na svom maksimumu, može da pobedi bilo koga na turniru.

- Samo utakmicu protiv Italije odigrali smo slabo. Sve ostale, uključujući pripreme, odradili smo na vrhunskom nivou. Hemija je fenomenalna, trener nas je podigao na pravi način. Znamo da svakog možemo da pobedimo na ovom turniru. Desila nam se ta Italija, mislim da se dogodila u pravom trenutku, kada poraz nije značio eliminaciju. Danas je poraz značio eliminaciju, a mi smo pokazali karakter - poručuje Avramović.

Potom se košarkaš Partizana osvrnuo na saigrača Borišu Simanića, koji je završio turnir zbog operacije bubrega.

- Ovo je bilo za Borišu, svi smo uz njega i nadam se da će što pre izaći iz bolnice. On je deo svega ovoga. Samo ću da napomenem, veče uoči utakmice sa Italijom niko nije spavao celu noć. Ne tražim opravdanja, jednostavno, mi smo svi ljudi i svi smo se zabrinuli za njega, pogotovo kada se tražila krv. Poremetilo nas je, ali ne tražimo opravdanja - dodaje Avramović.