Autor: Informer.rs

05.09.2023.

20:00

Foto: EPA

Sport

Vanja raspoložen kao nikad: Zna se ko kosi, ko vodu nosi (VIDEO)

Vanja je detaljno analizirao ključ pobede u meču protiv ekipe koja je srpskim navijačima nanela mnogo bola u prošlosti.

- Bila je ovo mangupska partija, mučili smo se u startu, bili smo stegnuti, bio je ovo meč sa velikim ulogom. Kad smo se opustili i kad nas je pustilo sve ušli smo u naš ritam u odbrani i napadu, trčali smo, dali dosta poena iz kontre. Pokidali smo. Svi igramo sve, u odbrani pogotovo, u napadu zna se ko kosi ko vodu nosi, svi svi radimo šta nam se kaže - rekao je Vanja.

On je dodao da ih je ojačalo sve što se desilo sa Borišom Simanićem.

- Borišina poruka je bila poseban motiv. Dobili smo snagu i motiv da igramo za njega. Zajedništvo je glavni atribut reprezentacije, ove ekipa koja se skupila na neki čudan način. Mislim da smo još jači zbog ovoga što se desilo - aludirao je Vanja i na brojne otkaze uoči okupljanja reprezentacije.

Marinković dodaje i da je ključ i u tome što ne čitaju i ne slušaju ko šta priča, niti ih zanima što u bili potcenjivani jer nisu imali protivnike iz samog svetskog vrha u grupnim fazama.

- Ne gledamo ko je šta rekao, ne bavimo se tim stvarima, najbitnije da furamo svoje. U se i svoje kljuse. Da su Amerikanci bili sa druge strane, ne znam da li bismo pobedili, ali igrali bismo našu igru kao i uvek - zaključio je Vanja.