Autor: Informer.rs

07.09.2023.

11:19

Foto: fiba.com

Sport

Jaka najava Nikole Milutinova: Hoćemo medalju! (VIDEO)

Centar reprezentacije Srbije Nikola Milutinov (28) veruje da će Srbija u sutrašnjem (10.45, RTS 1) meču protiv Kanade pokazati kvalitet i učiniće sve da ostvari pobedu!

"Orlovi" protiv severnoameričke zemlje boriće se za plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Manili, a prema rečima iskusnog košarkaša, ekipa je spremna da sve uradi za plasman u finale!

Informer

Za početak, kaže da su momci uspeli da se odmore nakon iscrpljujućeg meča četvrtfinala protiv Litvanije.

- Prvi put smo imali malo veću pauzu između dve utakmice i ulazimo sa mnogo energije. Spremni smo za vrlo zahtevnu utakmicu sutra. Kanađani igraju dosta fizički jako, opasni su u tranziciji, to sve treba zaustaviti i odigrati kao u prethodnoj utakmici - kaže Milutinov.

Kanađani su u jučerašnjem četvrtfinalu uspeli da isprovociraju Luku Dončića i da iskoriste kriterijum sudija, koji su dozvolili maltene tuču na terenu.

- Spremni smo na sve! Probaće verovatno isto na Bogdanu, treba da pomognemo njemu i da odgovorimo agresivnošću - dodaje on.

Na pitanje novinara da li su igrači malo rasterećeniji, s obzirom na činjenicu da su izborili plasman na Olimpijske igre, Milutinov kaže da nema opuštanja i da je cilj osvajanje medalje.

- Primarni cilj su Olimpijske igre, ali nećemo ući u utakmicu kao da je prijateljska. Cilj nam je da osvojimo medalju i nadamo se da ćemo to ostvariti. Dogovorili smo se i posle utakmice sa Litvanijom samo smo to veče slavili, a već sutradan smo se osvrnuli na naredni meč - dodaje Nikola.

Još jednom ističe ulogu kapitena Bogdana Bogdanovića.

- Dogovorili smo se da on ima više prostora za igru, a ostali igrači imaju svoje zadatke i uloge - ističe doskorašnji član moskovskog CSKA, a od ovog leta Olimpijakosa.

Kaže Nikola i da je video podršku od Novaka Đokovića i da to čitavoj ekipi mnogo znači.

- Hvala svima koji nas prate i nadam se da ćemo ih sve obradovati. Novak je prošle godine bio tu, davao nam podršku, nadam se da ćemo obradovati sve i ne samo njega, jer prošle godine nije to bio slučaj. Mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe na narednoj utakmici - naglašava Milutinov.