Autor: Informer.rs

07.09.2023.

11:52

Foto: Privatna arhiva

Sport

Ne jedi go*na! "Orlovi", srpski as je otkrio tajnu uspeha!

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Kanade (petak, 10:45), pošto je odigrala fantastičan meč i ubedljivo savladala do tada nepobedivu Litvaniju rezultatom 87:68. 

Proslavljeni srpski as Duško Savanović, u podkastu "Jao Mile" iskreno je pričao o najboljem košarkaškom savetu koji je dobio u životu, a mnogi su poželeli da ove reči odjeknu do Manile, gde naši reprezentativci blistaju.

- Dobio sam jedan jako dobar savet za probleme ili moja shvatanja u klubu, kada sam imao 15, 16 godina. Pijemo kafu otac i ja, a veze sa košarkom nema! Ja njemu pričam možda bih ovo, možda bih ono, ja sam mislio ovako... Znaš, tata, mislio sam da bih možda trebao... A sve je dobro, ali sam sebi komplikujem neku realnu situaciju - počeo je Savanović izlaganje.

Nekadašnji srpski reprezentativac je slikovito opisao najbolji savet koji je dobio u životu.

- Sedimo i tata sve vreme čuti, sluša me, a savet pamtim ga za ceo život! Rekao mi je: Pij tu kafu, ne jedi go*na! Od komarca praviš magarca! Dobro je, radi ono što najbolje znaš i drži se toga. U suštini, ja sam to shvatio jako dobro. Ne idem mnogo van tih elemenata, ako je dobro - ostani na tome! Ako bude problema, menjaćemo! To je najjači košarkaški savet koji sam dobio. Dao mi je jedno tri minuta izlaganja i onda - u čelo - kroz osmeh je poručio Dušan Savanović.