Autor: Informer.rs

07.09.2023.

11:41

Foto: printscreen

Sport

Pešić pred Kanadu: Igramo protiv najbolje ekipe na Mundobasketu! (VIDEO)

Reprezentacija Srbije sutra (10.45, RTS 1) igra najvažniji meč ove godine, pošto se u polufinalu Svetskog prvenstva u Manili sastaje sa ekipom Kanade.

Tim povodom novinarima na Filipinima obratio se selektor Svetislav Pešić, koji poručuje da je njegova ekipa spremna za bitku protiv, po njegovim rečima, najjače ekipe na dosadašnjem šampionatu.

Prvo pitanje bilo je da li se ekipa odmorila.

- Imali smo dan da se odmorimo. Odmor prija, kako ne prija. Prija uvek kada se zna iskoristiti - kaže Pešić.

Informer

Kako kaže harizmatični stručnjak, ekipa je će biti spremna za sve izazove.

- Da li smo spremni? Videćemo sutra. Spremamo se - kratko dodaje iskusni trener.

Potom je opširno analizirao selekciju Kanade, istakavši brojne prednosti koje ima ta ekipa.

- Gledali smo, gledamo sve utakmice, pogotovo sad kada dolaze važne. Kanada je fantastična ekipa, košarku sa niskim petorkama. Počinju sa dva visoka igrača, ali posle je to "smol bol", četiri spoljna i jedan visoki, to je NBA košarka. Ništa to nije novo, ali je interesantno i videćemo kako ćemo se organizovati - dodaje Pešić.

Kako kaže, igra u tranziciji i čvrsta odbrana su najveći aduti sutrašnjeg rivala.

- Ono što je najvažnije da vidimo koliko ćemo biti spremni na njihov napad u tranziciji i kontre, jer oni su fantastični. Imaju NBA igrače sa dobrim statistikama, dobri individualni napadači i defanzvci, Kanada je pokazala najbolju odbranu dosad, zato su tu i nalaze se gde jesu. Za razliku od nekih drugih dobrih individualnih ekipa, oni igraju dobru odbranu. Sutra treba da se borimo svim silama da im eliminišemo njihovu tranziciju u napadu i izolacije jedan na jedan. Atletski su sposobni, dobro kontrolišu loptu - naglašava naš strateg.

Kako kaže Pešić, Kanađani su zasad najviše pokazali na Mundobasketu.

- Igramo protiv dosad najboje ekipe. Nemačka jeste jedina koja ulazi bez poraza, ali ona je pokazala ono što smo svi očekivali, ali Kanada je za mene apsolutno najbolja ekipa ako gledamo napad i odbranu. Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj - dodaje selektor.

Kakvo je stanje igrača?

- Odmorili smo se, trenirali, svi smo spremni, raspoloženi smo. Pritisak nije dobar, ali tenzija jeste. Ona povećava koncentraciju. Za mene je tenzija pozitivna stvar - zaključuje Svetislav Pešić.