Autor: Informer.rs

07.09.2023.

13:11

Foto: profimedia

Sport

Opa! Slavni Argentinac: Srbija je moj favorit za zlato!

Iskusni stručnjak ne krije da veruje najviše u Svetislava Pešića i njegove izabranike na Svetskom prvenstvu.

- Iskreno, mislim da će Srbija osvojiti zlato. Igraju odlično timski i imaju bolju odbranu od svih ostalih timova na prvenstvu. Setite se samo, Litvanija je Sjedinjenin Američkim Državama dala 110 poena, a Srbiji samo 68. Za mene, Srbija je favorit broj jedan - rekao je Serhio Hernandez.

Osvrnuo se proslavljeni Argentinac i na rad Svetislava Pešića na klupi "orlova".

- Smatram da je Srbija mogla da napravi još jedan kvalitetan tim samo od igrača koji nisu došli na Svetsko prvenstvo, a opet se bori za titulu. Trener Pešić radi fenomenalno. Kad si takmičar, nema veze koliko imaš godina - rekao je on.

Informer

Nije štedeo reči na Karija jedan od najboljih trenera u istoriji košarke.

- Važno je ono što radiš svaki dan, tvoje rutine, dnevna disciplina. Pešić radi i tokom sezone, u odličnoj je fizičkoj formi, spreman je. Veoma sam srećan zbog njega. Trenerski posao je veoma stresan, ali vidite da svi igrači odlično saradjuju sa njim. Tačno se vidi kad gledate srpski tim da možete da kažete to je Pešićev tim. Odbrana, koncentracuija, lopta se stalno kreće u napadu, odlična selekcija šuta. Za mene, on je jedan od najvećih trenera u istoriji FIBA košarke - zaključio je Hernandez, koji se kao trener reprezentacije Argentine plasirao se u finale poslednjeg Svetskog prvenstva u košarci 2019. godine.

Osvojio je Hernandez i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, a bio je na klupi reprezentacije od 2005. do 2010. godine, a zatim od 2015. do 2021. Konačno se povukao posle Olimpijskih igara u Tokiju pre dve godine.