Autor: Informer.rs

07.09.2023.

12:47

Foto: EPAIMAGES

Sport

Tanjević: Srbija ne bi bila bolja sa Jokićem

Svetislav Pešić (74) je fantastično uklopio košarkašku reprezentaciju Srbije, koja ne bi izgledala bolje na ovom Svetskom prvenstvu ni da u timu ima najboljeg igrača sveta Nikolu Jokića (28), poručuje proslavljeni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević (76)!

Informer

Čuveni trener i nekadašnji šampion Evrope sa sarajevskom Bosnom analizirao je dosadašnja izdanja našeg nacionalnog tima na Mundobasketu u Manili i kako kaže, ne seća se da su "orloi" bili ovako moćni od osamostaljenja.
Srbija će sutra (10.45, RTS 1) igrati protiv Kanade u polufinalu najveće košarkaške smotre na planeti i biće to meč u kojem će naš tim imati priliku da pobedom obezbedi sigurnu medalju. Dosad je obezbedio plasman na Olimpijske igre, a prema rečima popularnog Boše, razloga za optimizam i te kako ima.
Kako sam kaže, odavno nismo igrali ovako dobru košarku, pa veruje da ne bismo bolje izgledali ni da smo kompletni, sve sa najboljim igračem sveta Nikolom Jokićem.


- Pešić je sjajno postavio igru, ne bi Srbija igrala bolje ni da su tu Nikola Jokić i Vasilije Micić. Bila bi jača sigurno, ali bolju košarku ne bi demonstrirala. Ovi momci zajedno dišu sve vreme. Ostvaren je izvanredan rezultat samim plasmanom na Olimpijske igre. Ne sećam se da sam ikada, otkako je Srbija postala samostalna država, gledao da reprezentacija bolje igra. Pobeđena je Litvanija, možda najbolje pripremljena ekipa na prvenstvu. A razbijena je zbog sjajne igre Srbije. Pešić ima ogromno znanje, strašno je pripremio ekipu - naglašava Tanjević u intervjuu za "Sportski žurnal".

Informer

Legendarni stručnjak dodaje da je Kanada ekipa koja je možda čak i bolja od prvog favorita SAD.

- Boga mi ne znam da li je Amerika bolja od Kanade. Uopšte nisam siguran. Đordi Fernandez, selektor Kanade, Španac, jedan od najboljih njihovih trenera, imaju ih i za izvoz očito, odlično je pripremio tim, igraju visokokvalitetno, drže formu, isijavaju neviđenu energiju. Najbolji igrači su im u NBA, protagonisti su. Zaista ne znam da li su slabiji od SAD - zaključuje Tanjević.