Autor: Informer.rs

07.09.2023.

18:50

Foto: reuters

Sport

Dragić svim srcem uz Srbiju: Nema dileme, navijam da osvoje Svetsko prvenstvo!

Imali su Slovenci velike ambicije uoči Mundobasketa, ali će morati da se zadovolje borbom za sedmo mesto protiv Italijana. Četa Aleksandra Sekulića danas je doživela i treći vezani poraz, ovoga puta bolja je bila Litvanija, a Dragoić ističe da ekipa nije uspela da se povrati nakon lošeg starta. 

- Imali smo manje od 24 sata da se spremimo, to nije izgovor. Počeli smo loše, dali smo im da šutiraju, otišli su na 15 poena. Uspeli smo da se približimo, ali to nije bilo dovoljno. Imamo još jednu utakmicu protiv Italije, nadamo se samo da neće biti povreda - rekao je Zoran Dragić. 

Ponovo se sjajni šuter dotakao poraza od Kanade koji je ostavio traga na ekipi. 

- Imali smo veliku šansu, protiv Kanade na poluvremenu je bilo nerešeno. Kada rival ode na deset razlike borite se i protiv vremena. Zasluženo su nas pobedili. Razočarani smo jer smo želeli najviši plasman - objasnio je plejmejker Slovenije. 

Jaka Blažič je nakon poraza od Kanade poželeo sreću Srbiji, a sa istim željama pred novinarima se pojavio i Zoran Dragić. Iskusni plejmejker istakao je da će navijati za Orlove do kraja šampionata. 

- Nema nikakve dileme, navijam da Srbija osvoji! Zaslužuju, igraju izvanredno, igraju timski, svaka im čast - podvukao je Dragić.