Autor: Informer.rs

07.09.2023.

17:30

Foto: kss.rs

Sport

Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Menja se sastav Srbije pred gotovo svako veliko takmičenje, ali to ne menja ciljeve ni uspehe Orlova. Basketaši gde god se pojave dolaze do medalje, a tako će biti i na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pošto se naša reprezentacija pobedom nad Letoncima plasirala u veliko finale - 21:18. 

Od prvog do poslednjeg minuta Srbije je diktirala tempo, a ni prljava igra, po kojoj su prepoznatljivi, nije pomogla Letoncima da ugroze pobedu Orlova. 

Ponovo je Strahinja Stojačić dominirao u poenterskom smislu, dok je Nemanja Barać bio sjajan u denfazivnim poslovima i usporio Lasmanisa. Dobili su Letonci šansu u finišu meča kada su naši momci izašli iz bonusa, ali ni to nije bilo dovoljno. 

Orlovi će se u finalu sastati sa boljim iz duela - Francuska i Litvanija, a meč za titulu na programu je večeras od 19:30. 

SRBIJA - LETONIJA  21:18

UŽIVO: 

20:18 - Vezuje Lasmanis pet poena, vraća to Barać, Srbiji fali jedan koš! 

18:13 - Brankoviiiiiiiić! Spektakularna trojka, Srbiji sada fale tri poena za plasman u finale, a do kraja je ostalo nešto više od tri minuta. 

15:10 - Mini-serija Letonaca, a potom Lasmanis dobija tehničku grešku nakon što je tražio faul u napadu. Koristi to Strahinja Stojačić. 

14:8 - Lasmanis pogađa dva bacanja nakon faula Baraća, ali vraćaju to Branković i Kojić. 

12:6 - STOJAČIIIĆ! Sada sudija neće imati šta da poništi, spektakularan pogodak za Strahinju! Do kraja meča ostalo je nešto više od šest minuta...

10:5 - Nastavlja se serija Srbije, sada Barać nakon ofanzivnog skoka pogađa iz reketa! Orlovi deluju sjajno, imaju samo dva faula naspram čak šest Letonaca koji su, uostalom, i poznati po prljavoj i gruboj igri. 

9:5 - KOJIIIIIĆ! Sjajan pogodak za Srbiju, duplira prednost Kojić naše reprezentacije! 

7:5 - Nastavlja Lasmanis da šutira iz svake moguće pozicije, ali i da pogađa. Ipak, vraća to Kojić i poentira nakon prodora. 

6:4 - Evo ga i peti poen za Srbiju, Branković se sjajno snašao nakon Stojačievog dodavanja, potom i Barać povećava prednost Orlova. 

Sudija je pregledao snimak i poništio dvojku Strahinje Stojačića...

4:4 - Vraćaju Letonci trojku preko Latsisa. 

4:2 - STOJAČIIIIIIIĆ! Spektakularan pogodak srpskog basketaša koji cepa mrežicu na isteku napada! 

2:2 - Dobar početak za obe ekipe i kao što je očekivano tvrda utakmica. 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos polufinala Evropskog prvenstva u basketu u kom se sastaju Srbija i Letonija.