Autor: Informer.rs

08.09.2023.

21:31

Foto: EPA

Sport

Ko se zadnji smeje... Atletičari "bocnuli" košarkaše Amerike

Nastavljen sukob na relaciji košarkaši - atletičari! Ovoga puta, sukob produbljuje, niko drugi do Svetska atletska federacija!

Oni su na svom "Tviter" nalogu okačili sliku, sada već poznatog, sprintera Noe Lajlsa, koji je svojevremeno dovodio u pitanje zvanje NBA šampiona - "šampionom sveta", uz rezultat utakmice sa Nemačkom.

Podsetimo, atletičari i košarkaši su "zaratili" kada je sprinter Sjedinjenih Američkih Država, Noa Lajls, doveo u pitanje legitimnost naziva NBA šampiona - "šampionom sveta".

- Smeta mi kada gledam finale NBA lige i iznad glava pobednika vidim natpis 'svetski šampioni'. Svetski šampioni čega? Sjedinjenih Država?! Nemojte pogrešno da me shvatite, zaista volim Ameriku, to je moja džava, ali mi nismo ceo svet. U atletici imamo svaku državu koja se bori, sportisti nose svoju zastavu da pokažu koga predstavljaju. Ja u NBA ligi nisam video nikakve zastave - rekao je Lajls i tako izazvao lavinu komentara NBA košarkaša.

Informer

Naljutio ga komentar atletičara - Kevin Durent

"Brat nije preterano inteligentan", "Čovek očajnički pokušava da ugrabi pažnju, jadno", " NBA košarkaši su najbolji na svetu, samim tim su šampioni sveta", su samo neki od komentara NBA zvezda među kojima su bili Kevin Durent, Sidžej Mekolum, Drejmond Grin, Dejmian Lilard i ostali.

Bilo je i onih manje "akademskih" koji su nazivali Lajlsa mnogim pogrdnim imenima, ali je sada Atletska federacija stala iza svog predstavnika i dočekala košarkaše Sjedinjenih Američkih Država "na zicer". Da li će se sukob na ovome završiti? preostaje nam samo da čekamo i vidimo...