Autor: Informer.rs

08.09.2023.

22:45

Foto: AP/Photo

Sport

Moćna poruka Štimca posle uspeha "orlova"! Ne treba nam stranac, imamo dovoljno talentovane dece

Centar kineskog Guangsija je od početka Mundobasketa u Aziji pomno pratio svaki meč naše reperezentacije i komentarisao na društvnim mrežama. 

Naravno oglasio se i posle pobede Srbije nad Kanadom u polufinalu (95:86) i zapušio usta svim dežurnim kritičarima koji su u više navrata kritikovali i smatrali da je reprezentaciji Srbije potreban stranac da bi ostvarila uspeh na velikim takmičenjima. 

"E da ne zaboravim. Vidite da nam ne treba stranac. Molim vas nemojte vise nikada da raspravljamo o tome. Imamo dovoljno talentovane dece i igrača koji će uvek moći Srbiju da dovedu na vrh. Naravno treba uložiti u njih i dati im sve potrebno da bi napredovali", napisao je Štimac na Tviteru. 

On je u prethodnom postu čestitao "orlovima" plasman u finale, a nije zaboravio ni da pomene reprezentativca Borišu Simanića, koji je tokom Mundobasketa u Manili ostao bez bubrega.

"Čestimam momcima, Kariju i celom stručnom štabu, čast je i zadovoljstvo gledati vas! Pokazali ste inat, volju i istrajanost u najtežim trenutcima. Boriša je dao bubreg za sve ovo. Naklon do poda i kapa dole. Idemo na medalju i nadam se da će se moja želja za rođendan ostvariti! Vi ste ponos i dika ove nacije, a ja hodam toliko uspravno i izbačenih grudi jer sam Srbin", poručio je Štimac.