Autor: Informer.rs

09.09.2023.

15:15

Foto: EPA

Sport

Ništa novo! Ameri navijaju za Nemce u finalu Mundobasketa

Iako su ih upravo Nemci sklonili sa puta ka potencijalnoj zlatnoj medalji, Amerikanci će, po svemu sudeći, bodriti momke Gordona Herberta u sutrašnjem meču sa Srbijom.

Glavna zvezda tima je nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa, Denis Šruder, koji je baš u "gradu anđela" upoznao Ostina Rivsa protiv kojeg se našao u polufinalu. 

Informer

Denis Šruder i Ostin Rivs u dresu Lejkersa

Šruder, koji će od naredne sezone nositi dres Toronto Reptorsa, koji će sa klupe predvoditi Srbin Darko Rajaković, otkriva šta mu je bivši saigrač poručio pred utakmicu sa "orlovima".

- Ostin mi je rekao, idite do kraja i osvojite zlatnu medalju. On i ja imamo poseban odnos, ono što je uradio u Lejkersima je neverovatno i biće zvezda u ligi. Ohrabrio mi je da pobedimo i na poslednjoj utakmici - ispričao je Šruder.

Novi stanovnik Toronta ukazuje na borbeni duh nacionalnog tima Nemačke, koji se nikad ne predaje. Upozorava da će utakmica sa Srbijom biti teška i da ekipa ne sme dozvoliti paniku u svojim redovima ukoliko stvari ne budu išle njima na ruku.

- Imali smo tesne utakmice protiv Australije i Letonije, zato i kažem, ovaj tim je poseban, nebitno u kom smo položaju i situaciji uvek tražimo način da pobedimo. Nikada ne paničimo, ostajemo zajedno i to moramo da uradimo sutra - objasnio je Šruder.

Informer

Košarkaši Nemačke

Priznaje da bi mu, pored ostvarenja u ulozi oca i supruga, najveći uspeh u životu bilo podizanje pehara namenjenog šampionu sveta.

- Kada bismo osvojili bilo bi to ludo, neverovatno. Daćemo sve od sebe. Biti u svlačionici sa momcima, saigračima, to je nestvaran osećaj. Svi uživaju, a za mene bi to bila najveća stvar u životu, ne računajući porodicu i decu - rekao je Šruder.