Autor: Informer.rs

09.09.2023.

17:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Muta Nikolić u svom stilu: Srbija u finalu? Pa, to je sve normalno!

Košarkaška reprezentacija Srbije će sutra (14.40, RTS 1) protiv Nemačke pokušati da po šesti put u istoriji postane šampion sveta, a prvi put od osamostaljenja.

Informer

Podrška "orlovima" stiže sa svih strana, a čuveni košarkaški stručnjak i bivši pomoćnik Aleksandra Đorđevića u stručnom štabu reprezentacije Miroslav Muta Nikolić u svom stilu je najavio sutrašnje finale.

- Ljudi, šta se čudite što je Srbija u finalu? Pa, to je sve normalno. Pustite demagogiju, Srbija mora da ide na medalju - poručuje Nikolić u svom stilu na početku razgovora za Informer.

Ipak, kako ističe bivši trener Crvene zvezde i Partizana, protiv Nemaca biće mnogo teže nego da je rival Amerika.

- Da su Ameri protivnici, odmah bih potpisao da osvajamo zlato. Ovako, protiv Nemaca, moraćemo debelo da se pomučimo. Više sam navijao za Amerikance, jer Nemačka je nezgodnija. Igraju organizovanije, jaču odbranu i bez sumnje, najteža su ekipa na turniru. Kod njih se zna ko kosi a ko vodu nosi. Žao mi je što nisu Amerikanci u finalu da već proslavimo zlato, a protiv Nemaca će biti teže. Ali, nema veze, i protiv njih možemo da slavimo i budemo šampioni sveta - kaže Nikolić.

Informer

Iskusni trener oduševljen je načinom na koji je naša ekipa savladala Kanadu u polufinalu.

- Ma, to je bio vrh vrhova meč za naš tim. Bogdan je sve radio onako kako to zna napadački, ali je bio dobar i u asistiranju i odbrani. Gudurić je imao značajnu ulogu, kao i Dobrić, kojeg izgleda nisu skautirali. Igrači poput Dobrića i Avramovića su najgori za protivnike, jer sve rade na terenu. Kanađani su delovali malo umorno, a to su naši momci iskoristili - dodaje Nikolić.

Još jednom apostrofirao je odbranu našeg tima, gde su se istakli upravo pomenuti Avramović i Dobrić.

- Njih dvojica su dali veliki doprinos u odbrani. Promenili su ritam meča. Avramović je NBA zvezdama otimao loptu iz ruku, a Pešić je ekipu vodio fenomenalno. Sad nije menjao, kao ranije, po tri igrača istovremeno - zaključuje Nikolić.