Autor: Informer.rs

09.09.2023.

19:17

Foto: profimedia

Sport

Aleksa otkriva detalje Borišine drame: Curili su mu krv i mokraća

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (14.40, RTS 1) boriće se za svetsku titulu protiv selekcije Nemačke, a između ostalog, naši momci će se boriti i za svog druga i saigrača Borišu Simanića (25), koji je 30. avgusta u meču 3. kola grupne faze protiv Južnog Sudana doživeo jezivu povredu zbog koje je ostao bez bubrega. Povredio ga je podmuklim udarcem u stomak Nuni Omot, krilni centar afričke selekcije, koji se kasnije zbog svega toga izvinjavao.

Informer

Simanić je od tada u bolnici, imao je dve operacije, a nakon druge je ostao bez pomenutog organa. Svi momci su u izjavama isticali da igraju i za njega i da će osvojena medalja biti zasluga i mladog krilnog centra rodom iz Bratunca.

U razgovoru za "Sport klub", plejmejker reprezentacije Aleksa Avramović otkrio je kroz šta sve je prošao Simanić i dodao je da su svi bili jako zabrinuti za njega.

Informer

Ta dva dana su bila jako teška za nas. Ne mogu da kažem da je taj momak iz Južnog Sudana hteo namerno da ga udari i da ga povredi. Silina tog udarca napravila je rupturu na bubregu, krvario je obilno. Oni su uspeli da 'zakrpe', ali je ožiljak na bubregu bio veliki. Curili su krv i mokraća, bila je komplikovana situacija. Tražila se krv... Bili smo potrešeni dva dana. Kada nam je doktor reprezentacije rekao da se Bora konačno oseća dobro bilo nam je mnogo lakše - poručuje Avramović za "Sport klub" i ističe da svi reprezentativci mnogo vole Borišu.