Autor: Informer.rs

09.09.2023.

20:19

Foto: Tanjug

Sport

I u Hrvatskoj euforija zbog plasmana "orlova" u finale! Na kraju, svi smo mi nekad bili Srbi!

Najzanimljivije je, ipak, bilo u "Lijepoj njihovoj"...

Hrvatski "Index" konstatovao je da je Kanada bila favorit na kladionicama, ali da je Srbija vodila celu utakmicu i došla do pobede i finala, posebno hvaleći energiju Alekse Avramovića i dominantnog Bogdana Bogdanovića.

"Euforija u komšiluku. Srbija srušila favorita iz senke i izborila finale Svetskog prvenstva", pisao hrvatski Jutarnji list.

Informer

 

– Ekipa Svetislava Pešića odigrala je najbolju utakmicu na turniru na oba kraja parketa i tako osigurala finale, četvrto u istoriji na Svetskim prvenstvima (dva zlata, jedno srebro) – pišu Sportske, ističući učinak Bogdanovića, dabl-dabl Nikole Milutinova i partiju Ognjena Dobrića.

Izveštaji, dakle, skroz korektni, a komentari čitalaca su bili ubedljivo najjači! 

Izdvojićemo dva, objavljena na portalu "Index".

Prvi, izvesnog Iva Gredice je hit:

- Moja obitelj i ja smo od srca navijali za Srbiju. Razmišljamo se i da nađemo čukundedinu ikonu na tavanu i da počnemo ponovo da slavimo slavu. Na kraju krajeva, svi smo mi nekad bili Srbi!

Informer

 

A i o drugom, koji je potpisao Dušan Duki bruji region:

- Kako je dobro biti Hrvat, nama Srbima nije lako. Posao, pa trči da gledaš košarkaše, pa žene i muškarce u odbojci, pa atletiku, a noću ne spavas, gledaš Novaka. A vi ništa, boli vas uvo, sedam dana raspravljate da li je bio penal za Dinamo ili nije. 

Informer

Uvek zabavno na ovim prostorima. Naročito posle pobeda Srbije...