10.09.2023.

15:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Navijači oduševljeni Srbijom i besni na sudije: Bogdane, najbolji si

Izabranici Svetislava Pešića trenutno igraju protiv Nemačke finale Mundobasketa i rezultat je na poluvremenu 47:47, a atmosfera je fantastična, kako u hali, tako i van nje. Odlično se drže "orlovi" i dve četvrtine dele ih od svetskog zlata. Navijači iz svih krajeva sveta gledaju utakmicu i zahvaljujući društvenim mrežama imaju mogućnost da izraze mišljenje, navijaju, ali i međusobno komentarišu. Mnogi momenti izazvali su pažnju, a Svetska košarkaška federacija posebno je bila oduševljena potezima Bogdana Bogdanovića i Nikole Jovića. Oba snimka podelila je na svom tviter nalogu.

Osim Bogdana, koji ovih dana ubira simpatije celog sveta, Jović je takođe imao nekoliko fantastičnih poteza. Jedan od njih demonstrirao je odmah na početku finalnog meča.

Bilo je i onih nezadovoljnih suđenjem, pa je jedan od navijača poručio vatrenim pristalicama u Manili da hvataju sudije za vrat, jer ne dele pravdu kako bi trebalo.

Na lep način ovih momenata Srbiju doživljavaju i u Španiji, gde je jedan komentator maltene izgubio glas kad je trebalo da dočara fantastičnu trojku Bogdana Bogdanovića.

Jedna navijačica ocenila je da je Bogdanović najbolji srpski košarkaš.