Autor: Informer.rs

11.09.2023.

08:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasio se doktor! Napravljen poseban krevet za Simanića u avionu!

Boriša Simanić je dobio udarac u bubreg od Nunija Omota, u meču sa Južnim Sudanom. Završio je u bolnici, na kraju je nažalost ostao bez bubrega.

Srebrni košarkši se vraćaju u Srbiju nakon osvojenog srebra direktnim letom iz Manile, a na opšte oduševljenje svih će se u avionu naći i Boriša Simanić.

Informer

- U zadnjem delu aviona je krevet,  u njemu će biti Boriša Simanić, a uz njega medicinska ekipa anesteziolog i anestetičan iz bolnice Dragiša Mišović. Oni i ja ćemo biti oko njega i njegova majka i devojka. Samo bih molio za privatnost, sve je sveže posle operacije. Dobro je, ali ipak lako može da se umori. Sve smo pripremili da put za njega prođe dobro - rekao je doktor Dragan Radovanović.

Ognjen Dobrić se povredio na startu utakmice sa Nemačkom u finalu Svetskog prvenstva.

- Dobrić je imao ozbiljnu distorziju na početku meča. Posle utakmice je bilo kasno i zbog uslova nismo mogli da napravimo dijagnostiku. Uradili smo prvu pomoć, a skener i magnetnu rezonancu ćemo uraditi kada dođemo u Beograd. Imaće terapiju i u avionu, a onda ćemo u Beogradu dati procenu povrede. Ali, kada vidite snimak i položaj njegove noge, ozbiljno izgleda. Ranije je nekoliko puta imao uganuće tog zgloba. Nadam se da povreda neće biti toliko ozbiljna,  ali ćemo čim dođemo u Beograd napraviti dijagnostiku i reći o čemu se radi. 

Meč sa Nemcima su povređi igrali Milutinov i Bogdanov.

- Milutinov je na utakmci sa Kanadom dobio udarac u list, imao je bolove, pripremili smo ga da igra. Bogdan je pred meč osetio malaksalost i slabost, kao da počinje vrusna infekcija. Intervenisali smo sa terapijama i ralativno brzo ga doveli u stanje da može da igra - objasnio je doktor.

Košarkaši Srbije će poleteti u ponedeljak u 14.30 po lokalnom vremenu, što znači da će u Beograd doći između 22 i 23 časa. To će biti prilika za sve ljubitelje košarke da dočekaju igrače i pozdrave ih zbog još jedne radosti koju su doneli naciji.