Autor: Informer.rs

12.09.2023.

00:57

Foto: AP/Photo

Sport

Jović jasan: Za Borišu i naciju smo bili spremni da poginemo na terenu! (VIDEO)

Nakon paklenog turnira na Filipinima, srpski košarkaši su sa srebrnim medaljama stigli u Beograd, a tamo ih je dočekao spektakl. Veliki broj navijača okupio se na aerodromu "Nikola Tesla" što je veoma iznenadilo srpske košarkaše. 

Jedan od najiskusnijih u timu bio je Stefan Jović koji se po dolasku u Beograd obratio medijima i tom prilikom u ime celog tima zahvalio navijačima na velikoj podršci. 

- Ponosni smo jer smo od početka priprema do finala verovali u ono što radimo. Nismo očekivali ovakvu euforiju u Srbiji, hvala svima što su došli da nas pozdrave. Podrška je stizala do nas, to nam je davalo vetar u leđa - rekao je Stefan Jović. 

Izabranici Svetislava Pešića oduševili su narod sjajnim igrama, ali pre svega kolektivom, zajedništvom i timskim duhom. Ističe Stefan Jović da je to bila najjača snaga Srbije. 

- Od 2014. godine sam u reprezentaciji, ali ovaj tim ima dušu, to nas je krasilo od prvog dana. Ne mogu da zaboravim ovo što se desilo sa Borišom, njegove poruke su nas motivisale da za njega i naciju poginemo na terenu. U ovom momentu je najvažnije da je on dobro, hvala svima koji su bili uz njega u teškim momentima i što su uspeli da sve to sklone od nas - dodao je srpski košarkaš. 

Orlovi će naredne godine biti učesnici Olimpijskih igara nakon osam godina pauze. Ističe Jović da je to od prvog dana bio glavni cilj, ali da su apetiti porasli kada su se "kockice poklopile". 

- Naš cilj su bile Olimpijske igre, to smo odredili pre odlaska u Kinu. Presrećni smo zbog toga, žreb je išao na našu stranu, potrebna je i sportska sreća da bi se ostvarili rezultati - podvukao je Jović.