Autor: Informer.rs

12.09.2023.

08:42

Foto: kss

Sport

Najlepša fotografija! Boriša Simanić sa braćom!

Boriša Simanić vratio se za Srbiju zajedno sa ostatkom tima. Ostao je bez bubrega tokom Mundobasketa, kada je u meču sa Južnim Sudanom dobio koban udarac, koji je mogao da bude i koban po njegov život. Heroj Srbije se tokom leta iz Manile pridruži ekipi, pa je nastala najlepša fotografija.

"Svi za jednog, jedan za svi", kako drugačije opisati ovaj momenat

Mada, pred finale Svetskog prvenstva Nikola Jovića je sve oduševio jednom izjavom.

- Mi nismo saigrači, mi smo braća - rekao je tada Jović, a mi nemamo šta da dodamo.

Informer

Ne sumnjamo da će nam ovi momci, heroji, doneti još mogo radosti, već narednog leta tokom Olimpijskih igara u Parizu. Izabranici Svetislava Pešića oduševili su narod, ne samo sjajnim igrama, nego kolektivom, timskim duhom. Dok bi duge ekipe potonule da im se desilo nešto slično kao našem Boriši Simaniću, naše heroje je to ujedinilo, ojačalo...

Informer

- Od 2014. godine sam u reprezentaciji, ali ovaj tim ima dušu, to nas je krasilo od prvog dana. Ne mogu da zaboravim ovo što se desilo sa Borišom, njegove poruke su nas motivisale da za njega i naciju poginemo na terenu. U ovom momentu je najvažnije da je on dobro, hvala svima koji su bili uz njega u teškim momentima i što su uspeli da sve to sklone od nas - kazao je Nikola Jović.