13.09.2023.

14:44

Foto: Printskrin video

Sport

Vučić basketašima: Donesite zlato sa OI, dobićete po 200.000 evra

Oni su sinoć, zajedno sa košarkašima i teniserom Novakom Đokovićem bili na čuvenom balkonu Skupštine grada, kako bi ih okupljena masa pozdravila, a danas su gosti prvog čoveka države. Vlada Srbije donela je uredbu da basketaši dobiju po 20.000 evra za osvojenu medalju. 

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije:

Stvarno sam ponosan na ove momke i gospodina Ždera koji nije ovde. Ponosan sam i kao predsednik i kao običan građanin Srbije, jer su ovi ljudi naučili sa svakog takmičenja da donose zlatnu medalju i nezadovoljni su kad nije zlato. Mi se nadamo zlatu i sa Olimpijskih igara iz Pariza. Čestitke svim ljudima koji rade sa njima, čestitam i predsedniku Saveza Daniloviću i ministru Gajiću, čestitam svima i svima onima koji su i ranije donosili medalje u basketu. Ja sam gledao utakmicu sa Letonijom, nisam stigao sa Litvanijom, ali vratiću, čuo sam da je bila teška. 

Informer

- Pre nego što smo ušli ovde, zamolio sam ih da nas obraduju zlatnom medaljom iz Pariza, rekao sam im da će nagrada svakom od njih biti 200.000 evra. Srećni smo što ih imamo. Večinom su iz Vojvodine, Mačve, Beoghrada, hvala im na ogromnom trudu, radu i velikoj energiji. Sve što možemo da učinimo za njih, učinićemo, a oni će nam vratiti radom, entuzijazmom, ljubavlju prema Srbiji i obradovati nas.

- Gledao sam utakmicu sa Letonijom. Jeste rezultat bio 21:18, ali nijednog sekunda se nije dovodio u pitanje pobednik. Ja se školujem za nekog trenera, ne znam kako je rezultat mogao da se okrene, videla se nadmoć. Hvala vam momci, hvala vašim porodicama. Izvinite što sam vam ovoliko vremena oduzeo. I mene čekaju u Briselu na ne tako lepom poslu kao što je vaš. Hvala vam još jednom i živela Srbija. Želim vam mnogo supeha i mnogo sjajnih medalja.

Predrag Danilović, predsednik KSS Srbije:

- Hvala ovim momcima koji su po peti put evropski prvaci, pre toga su osvojili Svetsko prvenstvo. Godinama nam donose sreću i radost. Veoma ih je bitno da igraju za reprezentaciju, što je za svaku pohvalu. Savez je tu da obezbedi uslove uz pomoć države, predsednika Vučića, ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta, bez kojih ne bismo mogli da funkcionišemo. Nadam se medalji sa Olimpijskih igara, a siguran sam da će ovi momci učiniti sve da se to desi. 

Informer

Dejan Majstorović, kapiten basketaša:

- Hvala predsedniku Vučiću što je izdvojio vremena da nas ugosti i hvala na podršci koja nam puno znači. Takođe hvala savezu, Daniloviću i Boliću , na podršci i pomoći. Čast je za sve nas koji igramo za Srbiju, sa ponosom nosimo taj dres i nadamo se da sve ljude u Srbiji činimo ponosnim. Trudićemo se da predstavljamo Srbiju na najbolji način. Nadam se da ćemo se videti ovde posle Olimpijskih igara. 

Informer

 

Kapiten je na kraju obraćanja učurio loptu predsedniku Aleksandru Vučuću, koji je zahvalio i poželeo da dobije još jednu takvu posle Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.