Autor: Informer.rs

14.09.2023.

07:20

Foto: AP/Photo

Sport

U ovoj školi počeli čuveni Kića, Darko Lazović, teniserka Ivana i on! Procurile slike Alekse Avramovića iz detinjstva! (FOTO)

Ovu školu završili su još i Marko Marinović Malina, pomoćni trener srebrne reprezentacije, Julijana Vojinović koja je karijeru nastavila u Španiji i USA, Nikola Kočović, Đorđe Majstorović, Filip Dumić, Ranko Simović...i mnogi drugi sportisti.

 - Osim Alekse koga danas ceo svet zna, našu školu su završili i vrhunski fudbaleri, teniseri, biciklisti, plesači. Uvek je na prvom mestu Dragan Kićanović čija slika s ponosom stoji u holu koji vodi do fiskulturne sale, a odmah do njega su Aleksa, Ivana Jorović, Dragan Sekulić, Stefan Mitrović - kažu u čačanskoj školi.

Ovu "osmoletku" pohađali su još i fudbaleri Darko Lazović, Nemanja Gojković, teniserka Ivana Jorović, plesač Miloš Jadžić, biciklista Jovan Zekavica.

- Naši učenici su poslednjih godina ostvarili zapažene sportske rezultate, đaci su 2021. osvojili drugo mesto na Svetskom prvenstvu u košarci, brojna domaća i takmičenja u regionu napunila su priznanjima i peharima gotovo sve holove škole.

Aleksa Avramović je prvi put košarkašku loptu uzeo u ruke kada je imao osam godina i to na treninzima koje je KK "Mladost" održavao u ovoj školi.

Njegov prvi trener bio je Bane Bokić, inače nastavnik tehničkog obrazovanja i informatike u ovoj školi, koji mu je i predavao ove predmete.

Doček za Aleksu i "Malinu" u rodnom gradu

Na Gradskom trgu u Čačku danas u 13 časova biće upriličen svečani doček za čačanske šampione koji su bili deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili, odakle se naš tim vratio sa srebrom.

Čačani će imati priliku da pozdrave jednog od najboljih igrača prvenstva Aleksu Avramovića, pomoćnog trenera Marka Marinovića i kondicionog trenera Feđu Sretenovića. 

- Za mnoge naše učenike koji treniraju košarku, sama pomisao da se nalaze u prostoru u kome je boravio  jedan Dragan Kićanović, je dovoljan motiv da se bave ovim sportom. Ispostavilo se da pored motiva, naša deca imaju talenta koji su nastavnici i treneri prepoznali. Ako ovako nastave, moraćemo da zidamo novi školu, jer slobodnih zidova više nemamo - kažu kroz osmeh nastavnici ove OŠ u Čačku.

"Vraćajući film" unazad, nastavnici se prisećaju, da iako je često bio odsutan zbog utakmica i turnira, ni on ni njegovi saigrači nisu imali neopravdane izostanke, dobre ocene su svima bile prioritet, a pojedinima i uslov za bavljenje sportom u tom uzrastu.