Autor: Informer.rs

15.09.2023.

06:40

Foto: EPA Images

Sport

Otkrivene plate u Evroligi! Mirotić skinut sa trona, večiti ni na vidiku

Informacije o platama igrača u najjačem klupskom evropskom takmičenju nisu javno dostupne. Brojne informacije se pominju u medijima i na društvenim mrežama o tome koliko su plaćeni pojedini košarkaši, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da su upravo tolike zarade.

Informer

Zanimljivo, među 10 najskupljih igrača nema nijednog iz redova Crvene zvezde i Partizana. 

Iako je do prošle sezone važio za najplaćenijeg košarkaša, Nikola Mirotić više nema najveća primanja u Evroligi. Njega je sa vrha liste skinuo novi košarkaš Barselone Vili Ernangomez. Doskorašnji centar Nju Orleansa za predstojeću sezonu inaksiraće 4.500.000 dolara za sezonu.

Drugu poziciju zauzeo je plejmejker Efesa Šejn Larkin sa platom od četiri miliona američkih novčanica. Treće mesto pripalo je krilnom centru Mirotiću, koji je odlaskom u Armaniju dogovorio primanja od 3,2 miliona dolara.  Centar Real Madrida Valter Tavares i novi bek Panatinaikosa Kostsa Slukas, dele četvrtu poziciju sa platom 3.000.000 dolara.

Šesto mesto zauzeo je Huančo Ernangomez (Panatinakos) sa 2.500.000, zatim sledi Skoti Vilbekin iz Fenerbahčea sa 2.400.000 i plej Efesa Darijus Tompson sa 2.300.000. Poslednja dva mesta u deset najboljih izborili su igrač Barselone Džabari Parker i krilni igrač Efesa Vil Klajburn sa po 2.000.000 dolara. 

Na ovoj listi nema zvezdi Monaka Majka Džejmsa i Kembe Vokera, a očigledno još uvek nije poznato koliko će proslavljeni NBA košarkaš Serž Ibaka zarađivati u Bajernu iz Minhena.