Autor: Informer.rs

24.09.2023.

10:55

Foto: Starsportphoto

Sport

"Večiti", demantujte kladionice! I prošle sezone su otpisali Zvezdu i Partizan u Evroligi

Partizan je tek na desetom mestu favorita za titulu prvaka Evrope i kvota na crno-bele iznosi 16,00. Crvena zvezda je poziciju ispod sa kvotom 21,00. Da podsetimo, bukmejkeri ni prošle godine nisu davali šanse crno i crveno-belima. Puleni Željka Obradovića bili su deseti favoriti, a Zvezda čak 15.

Pogrešile su kladionice, barem što se "parnog valjka" tiče. Crno-beli su briljirali i izborili TOP 8 takmičenja, bili su na korak od Fajnal fora, imali su čak tri meč lopte protiv Real Madrida. Dve u Beogradu posle 2:0 u seriji protiv Reala, a potom i u majstorici u Madridu, gde su imali i "+18" u trećoj četvrtini. Na kraju su doživeli bolan poraz i propustili veliku šansu da se nađu u Kaunasu.

Što se Zvezde tiče, zauzela je deseto mesto u elitnom košarkaškom takmičenju. Sezonu je završila sa nikada više pobeda u Evroligi, imala je skor od 17 pobeda i isto troliko poraza. Videćemo da li će večiti demantovati kladionice.

Zvezdin tim za ovu sezonu poprilično je izmenjen. Stigli su ljubimci navijača Nemanja Bjelica u Miloš Teodosić, tim su još pojačali Dejan Davidovac, Marko Simonović, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Šabaz Nejpir, Jago dos Santos. U penziju je otišao Stefan Marković, a crveno-beli tabor su napustili Luka Vildoza, Džon Holand, Hasan Martin, Ben Bentil, Ognjen Dobrić, Fakundo Kampaco, Filip Petrušev, Nikola Ivanović, Miroslav Raduljica i mladi Nikola Topić, koje će biti na pozajmici u Megi.

Takođe, ima novajlija i u timu Željka Obradovića, koji je prošle sezone osvojio titulu u ABA ligi prvi put posle 10 godina. Vratio se Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka je  došao posle jedne sezone u Panatinaikosu, stigli su i američki internacionalci Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski, koji prvi put igraju van granica Sjedinjenih Američkih Država. Tu su Kevin Panter, Zek Ledej, Džejms Naneli, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović... Partizan će u novoj sezoni imati  verovatno najjaču podršku u Evropi kada je reč o košarci! Klub iz Humske je putem svog Instagram profila objavio da je u ovom trenutku prodato preko 13.000 sezonskih ulaznica i da će ta brojka do početka sezone biti čak i veća!